Nova družina športnikov s španskim temperamentom

Aktualno, Novosti

Seat je danes v Bologni razkril najnovejšo športno različico ibize, FR (Formula Racing). Modeli FR bodo v prihodnosti pri Seatu predstavljali bogato opremljene športnike, medtem ko ostaja tudi družina cupra, umeščena še stopničko višje. Športen…

Seat je danes v Bologni razkril najnovejšo športno različico ibize, FR (Formula Racing). Modeli FR bodo v prihodnosti pri Seatu predstavljali bogato opremljene športnike, medtem ko ostaja tudi družina cupra, umeščena še stopničko višje.

Športen pečat zunaj in znotraj

Najmočnejša ibiza se od ostalih razlikuje po petkrakih platiščih iz lahke litine premera 16 palcev in vzvratnih ogledalih ter ohišju sprednjih in zadnjih luči v enaki barvi titana. Drugačna sta tudi sprednji in zadnji odbijač ter satovje na sprednji maski, B stebrička pa krasi znak FR v črni in rdeči barvi. V potniški kabini se ibiza FR ponaša s športnim pečatom s kovinskimi vložki na armaturni plošči, sredinski konzoli in prestavni ročici, usnjenim volanskim obročem ter športnimi sedeži.

Prva iz športne družine FR

Ibizo FR poganja 1,8-litrski motor s po petimi ventili nad vsakim valjem, ki razvije največjo moč 150 KM. Ibiza FR tako od nič do sto kilometrov na uro pospeši v 8,4 sekunde, največja hitrost pa znaša 217 kilometrov na uro. Močnejšemu motorju ustreza tudi dodelano podvozje. Ibiza FR je tudi prvi član nove Seatove športne družine FR, ki bo kasneje zajemala tudi druge modele, na primer leona.