Pokal bo!

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Iztekel se je osnovni rok za prijavo v novoustanovljeno pokalno tekmovanje Clio Cup. Zvestobo obetajočemu avtomobilističnemu projektu je zaenkrat obljubilo sedem voznikov in ena voznica, osmerici pa se lahko kmalu pridružijo še nova imena. V…

Iztekel se je osnovni rok za prijavo v novoustanovljeno pokalno tekmovanje Clio Cup. Zvestobo obetajočemu avtomobilističnemu projektu je zaenkrat obljubilo sedem voznikov in ena voznica, osmerici pa se lahko kmalu pridružijo še nova imena.

V letu 2008 bomo v Sloveniji prvič videli Renaultovo pokalno tekmovanje na osnovi novega modela Clia, ki je v različnih evropskih državah že dobro uveljavljeno. Atraktivni dirkalniki so med seboj enaki, kar ob množičnosti zagotavlja pravo mero gneče na tekmovalni progi. Slovensko različico pokala, ki je sicer zasnovan regijsko, je zasnoval Darko Strahinič. Spletel je vse organizacijske niti, ob tem pa poskrbel za ustrezno komercialno podporo pokalu. Samo podatek, da se bodo dirkači potegovali za denarne nagrade v višini 130 tisoč evrov, je za slovenski avtomobilistični šport prelomen.

Do konca januarja, ko se je iztekel osnovni rok za prijavo v pokal, se je Strahiniču prijavilo osmerica tekmovalcev. Trebanjec se je odločil, da nadaljuje z aktivnostmi za izvedbo pokala, saj trdno verjame, da se jim bodo kmalu pridružila še nova imena. Ker je bilo časa po sprejetju vseh potrebnih pravilnikov dejansko malo, je Strahinič rok za prijavo v pokal, brez povišane prijavnine, podaljšal do sredine februarja. Med dirkači, ki so prijavljeni v pokal, sta med najbolj zanimivimi imeni Igor Dekleva in Tom Nemarnik, za volanom pa bo sedela tudi (zaenkrat) edina ženska predstavnica Špela Fabijan.

DARKO STRAHINIČ, promotor in organizator pokala
»Vesel sem, da se naš zastavljeni projekt uspešno odvija in da bomo skupaj s televizijsko pokritostjo dirkačem lahko ponudili nekaj novega. Verjamem, da se bo osmerici zaenkrat prijavljenih voznikov pridružilo še nekaj novih imen, saj je časa do prve dirke še precej. Novi pokalni dirkalniki bodo že kmalu prispeli v Slovenijo, vse pa nas čaka še trdo delo, da do spomladi pripravimo vse podrobnosti.«

Vir: cliocup.si

Več na cliocup.si