Fiat najhitreje rastoča znamka

Aktualno

Fiat 500 je sinoči (28. januarja) na slovesni podelitvi v Berlinu prejel nagrado za evropski avto leta 2008 (“Car of the Year 2008”). Ob prevzemu nagrade je izvršni direktor Fiat Group Automobiles Sergio Marchionne med…

Fiat 500 je sinoči (28. januarja) na slovesni podelitvi v Berlinu prejel nagrado za evropski avto leta 2008 (“Car of the Year 2008”). Ob prevzemu nagrade je izvršni direktor Fiat Group Automobiles Sergio Marchionne med drugim povedal: “V zelo kratkem času smo prehodili zelo dolgo pot. Z veseljem lahko poudarim, da je bil Fiat v minulem letu najhitreje rastoča blagovna znamka v Evropi.”

Fiatov supermini ni bil le končni zmagovalec, pač pa je prejel glasove skoraj vseh članov žirije: 57 od 58 novinarjev je avto uvrstilo v svoj osebni izbor, med njimi jih je kar 33 Fiata 500 postavilo na prvo mesto. Poleg tega gre za drugi avto v segmentu A, ki je prejel ta najbolj prestižni mednarodni naziv v svetu avtomobilizma (prva je bila Fiat Panda leta 2004). Ta pomemben uspeh hkrati pomeni dvanajsti naziv “Car of the Year” za Fiat Group Automobiles.

Ob prevzemu nagrade je izvršni direktor Fiat Group Automobiles Sergio Marchionne povedal: “V zelo kratkem času smo prehodili zelo dolgo pot. Z veseljem lahko poudarim, da je bil Fiat v minulem letu najhitreje rastoča blagovna znamka v Evropi. Fiat 500 ni končni cilj te blagovne znamke, temveč prva stopnja na poti razvoja “novega Fiata”. Zato Fiat 500 ni le avto, temveč “potovalni načrt” za to, kar želimo doseči.”

Prestižni naziv evropski avto leta 2008 (“Car for the Year 2008”) potrjuje veliko zanimanje, ki se je začelo najprej v medijih po predstavitvi v Torinu, 4. julija 2007. Uspeh in navdušenje se nadaljuje. Med drugim to potrjuje tudi 140.000 evropskih kupcev, ki so svojega Fiata 500 naročili od lanskega 4. julija.

Vir: avto-triglav.si

>Uradna spletna stran uvoznika