Autobest 2008

Aktualno

Fiat Linea je izbrana za "AUTOBEST 2008". Po prestižnih mednarodnih nagradah, med katerimi sta Fiat 500 z nazivom "Car of The Year 2008" in Grande Punto s "Carro do Ano 2008", je še en Fiatov…

Fiat Linea je izbrana za “AUTOBEST 2008”. Po prestižnih mednarodnih nagradah, med katerimi sta Fiat 500 z nazivom “Car of The Year 2008” in Grande Punto s “Carro do Ano 2008”, je še en Fiatov model osvojil pomembno lovoriko. Fiat Linea je zmagala z 850-imi točkami, pred Kio Cee’d (784), Mazdo 2 (705), Škodo Fabio (679) in Toyoto Auris (583).

Mednarodno žirijo izbora AUTOBEST sestavlja 15 novinarjev specialistov iz 15-ih držav, ki imajo skupaj več kot 300 milijonov prebivalcev: Bolgarija, Ciper, Slovenija, Hrvaška, Grčija, Makedonija, Poljska, Češka, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Turčija, Ukrajina in Madžarska.
Žirija izbora AUTOBEST izbere zmagovalca med petimi finalisti. Kriteriji ocenjevanja vključujejo: dizajn, udobnost, ekonomičnost, vozne lastnosti ter razmerje med ceno in vrednostjo.

Bil je zahteven izbor z močno konkurenco. Zmagovalka, nova Fiat Linea, se je izkazala z odličnim razmerjem med ceno in vrednostjo; gre za zelo dober avto, ki ustreza veliki večini voznikov. KIA cee’d je bila odlična kandidatka, blizu zmagovalke, malo za njima pa je tretje uvrščena Mazda 2. Vsi trije avtomobili so odlični, z velikim prodajnim potencialom. Vendar pa je lahko zmagovalec samo eden. Nova Fiat Linea je najboljši avto v mnogih državah, ne le v petnajstih, ki jih zastopajo člani žirije AUTOBEST,” je povedal gospod Dan Vardie, predsedujoči izbora AUTOBEST.

Podelitev nagrade “AUTOBEST 2008” bo februarja v turškem Istanbulu.