Od leta 2009 ga bodo izdelovali v Južni Afriki

Aktualno, Novosti

Na konferenci za novinarje, ki je bila 22. novembra v prostorih Renaulta v Južni Afriki, je Patrick Pélata , izvršni podpredsednik Renaulta za načrtovanje izdelkov in programov, napovedal, da bo Renault leta 2009 pričel z…

Na konferenci za novinarje, ki je bila 22. novembra v prostorih Renaulta v Južni Afriki, je Patrick Pélata, izvršni podpredsednik Renaulta za načrtovanje izdelkov in programov, napovedal, da bo Renault leta 2009 pričel z izdelavo modela Sandero, sodobne dinamične in robustne petvratne limuzine tudi v Nissanovi tovarni v Južnoafriški republiki.

Renault Sandero ki so ga razkrili septembra letos na novinarski konferenci pred otvoritvijo avtomobilske razstave v Frankfurtu, bo pomembno prispeval k rasti Renaulta v Južni Afriki. V prihodnjih letih bo Renault razširil svojo ponudbo za južnoafriške kupce, ki bo obsegala niz od najmanjših pa do modelov višjega razreda. Med njimi bo tudi Novi Twingo – živahen, povezljiv in priročen mali avtomobil – in Koleos, prvi Renaultov križanec (»cross-over«), ki bosta na južnoafriški trg prišla v letu 2008.

Južna Afrika velja za pomemben trg za mednarodno rast Renaulta, saj je prodaja vozil na tem trgu od leta 2003 do leta 2006 zrasla za kar 73 odstotkov.

Sandero se bo uvrstil med tekmece segmentov A in B, južnoafriškim kupcem pa bo na voljo kot prostoren avtomobil s 4,02 metra dolžine za ceno malega avtomobila. V prvem delu leta 2009 ga bodo pričeli izdelovati v tamkajšnji tovarni Nissan v kraju Rosslyn.

VIR: Renault Slovenija