Na Dakarju 2008 več varnosti in več peska

Motociklizem, Šport

Pariz – Prireditelji tradicionalne vzdržljivostne preizkušnje, relija Dakar, so v Parizu predstavili podroben potek naslednje dirke. V letu 2008 bo izvedena jubilejna 30. Pustolovske dirkače bo pot med 5. in 20. januarjem popeljala od Lizbone…

Pariz – Prireditelji tradicionalne vzdržljivostne preizkušnje, relija Dakar, so v Parizu predstavili podroben potek naslednje dirke. V letu 2008 bo izvedena jubilejna 30. Pustolovske dirkače bo pot med 5. in 20. januarjem popeljala od Lizbone prek Malage in treh afriških držav, cilj bo 20. januarja v senegalski prestolnici Dakarju. Med izzivalci bo tudi v naslednjem letu tudi izkušeni slovenski dirkač Miran Stanovnik.

Na jubilejni izvedbi prireditelji obljubljajo močno udeležbo ter 9273 skupnih kilometrov po puščavah in sipinah Maroka, Mavretanije in Senegala. Zaradi varnosti so se letos odločili, da se odpovedo trasi prek Malija in Alžirije. Na dirki bo predvidoma sodelovalo 570 ekip iz 50 držav, 60 več kot na letošnji izvedbi. Med temi bo 245 motoristov in 205 avtomobilistov. Branilci lovorik iz Dakarja 2007 so Cyril Despres med motoristi, Stephane Peterhansel in Jean-Paul Cottret med avtomobilisti ter tovornjakar Hans Stacey.

Vir: delo.si Avtor: STA/Kl.F.

Več na delo.si


Sorodne vsebine