Prava muza

Aktualno, Novosti

Lancia je izbrala Benetke tudi za svetovno predstavitev nove Muse, kar pomeni, da bo stoletje stara blagovna znamka še naprej ustvarjala izjemne izstopajoče nove modele. Naslednica zmagovalnega modela, ki je v treh letih osvojil srca…

Lancia je izbrala Benetke tudi za svetovno predstavitev nove Muse, kar pomeni, da bo stoletje stara blagovna znamka še naprej ustvarjala izjemne izstopajoče nove modele. Naslednica zmagovalnega modela, ki je v treh letih osvojil srca mnogih evropskih voznikov (v letih 2006 in 2007 najbolje prodajano osebno vozilo v Italiji), bo ponovno nudila značilno zmagovalno kombinacijo: italijansko vzdušje, mešanico elegance in neformalnosti, razorožujočo pedantnost ter sproščujoče razkošje. Na kratko: nova Musa je italijanska alternativa v modernem evropskem prostoru, saj pooseblja koncept dobrega okusa, topline in uglajenosti.

Lancia bo že drugo leto zapored pokrovitelj mednarodnega beneškega Filmskega festivala, ki bo potekal na beneškem Lidu. “Po pozitivni izkušnji iz lanskega leta,”  pravi izvršni direktor Lancia Automobiles Olivier François, “ se je Lancia odločila, da bo še naprej negovala povezavo s filmom, saj le-ta predstavlja stil, prvovrstnost in entuziazem, tradicijo in inovacijo, eleganco in karakter.”

Nova Musa bo imela več kromiranih dodatkov in popolnoma redizajniran zadnji del z LED diodami v lučeh. Prtljažnik je 75 litrov večji, prag nakladanja pa je nižji za 4 cm. Nova Musa se je podaljšala na dobre 4 metre. Bodoči lastniki bodo lahko svojo Muso opremili s sistemom Blue&Me™ ter izbirali med več kot 80 kombinacijami: zahvaljujoč 5-im različnim notranjostim, 14-im barvam karoserije ter 4-im dvobarvnim karoserijam.

Motorizacija, ki bo na voljo: 1.9 Multijet (74 kW / 100 KM), 1.3 Multijet 16v ( 52 kW / 70KM) in 1.3 Multijet Turbodiesel (66 kW / 90KM). Bencinski različici z ročnim ali DFN samodejnim sekvenčnim menjalnikom: 1.4 16v (57 kW / 77 KM) in 1.4 (70kW / 95KM). Modela 1.4 16v in 1.3 Multijet 16v sta lahko opremljena z DFN samodejnim menjalnikom.

Še ena velika novost letošnjega beneškega festivala bo Lancia Café, diskretno, prijazno zbirno mesto na terasi Westin Excelsior hotela na beneškem Lidu. V njem se lahko glavni akterji festivala srečajo na aperitivu ter uživajo v uglajenem in sproščenem vzdušju. Lancia Café bo tudi zbirališče že uveljavljenih in še neznanih talentov, producentov in medijskih oseb. Tam se bodo odvijali ekskluzivni intervjuji z režiserji in igralci ter tiskovne konference. V času Festivala bo Lancia Café služila tudi kot prostor za posebne dogodke in srečanja v organizaciji Lancie in drugih.

Lancia bo za dogodek nudila 30 avtomobilov, vključno z modeli Musa, Phedra and Thesis, ki bodo med drugim označeni logotipom beneškega festivala. Ti prestižni avtomobili, ki predstavljajo italijansko eleganco, bodo zvezde filmskega sveta popeljali po Lidu, vse do rdeče preproge.

Več na avto-triglav.si