Najhitrejši malček iz Maranella

Aktualno, Novosti

Poleg že uveljavljenih cestnih modelov F430 coupé in F430 Spider se bo prodajni paleti pridružila nova različica F430 Scuderia. Gre za resnično visoko zmogljiv dvosed berlinetta, ki nazorno prikazuje kako Ferrari znanje in izkušnje pridobljene…

Poleg že uveljavljenih cestnih modelov F430 coupé in F430 Spider se bo prodajni paleti pridružila nova različica F430 Scuderia. Gre za resnično visoko zmogljiv dvosed berlinetta, ki nazorno prikazuje kako Ferrari znanje in izkušnje pridobljene v Formuli 1 prenaša v segment vozil za vsakodnevno uporabo.

Novi model posebne serije temelji na F430 in bo zadovoljil Ferrarijeve najbolj strastne in športne voznike. Razvoj je temeljil na lahkih materialih, minimalizmu pri dodatni opremi in inovativni tehnologiji. Vse to z namenom poudariti ekstremno visoko zmogljivost in vznemirjenje, ki ga avto lahko nudi vozniku.

Zahvaljujoč nizki teži vozila (1.250 kg, kar je 100 kg manj kot F430) in atmosfersko polnjenim V8 motorjem s prostornino 4.308 cm3, ki doseže maksimalno moč 510 KM pri 8.500 obratih v minuti, se novi avto ponaša z izjemno nizkim razmerjem med težo in močjo – samo 2,45 kg/konjsko moč.

Izjemen učinek, tako na dirkališču kot tudi izven njega, zagotavlja množica vrhunskih rešitev. Tu je najnovejša programska oprema F1 Superfast, ki zmanjšuje čas prestavljanja na samo 60 millisekund in novi ESP, ki prvič v enem integriranem sistemu kombinira elektronski diferencial E-Diff in F1 sistem za preprečevanje zdrsevanja in kontrolo vozila.

Dinamičnost vozila, upravljanje in zmogljivost trenutno predstavljajo največji Ferrarijev dosežek pri razvoju cestnih športnih vozil.

Ferrari 430 Scuderio bo uradno razkril Michael Schumacher septembra 2007 na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.