Samo: Pričakujem vročo dirko

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Po prvi napeti dolenjski dirki že prihaja čas za drugo, ki se je Samo Čede veseli še toliko bolj, ker je bila sprva s strani organizatorja AK Lamko odpovedana. V Cerklje se vrača kot drugouvrščeni…

Po prvi napeti dolenjski dirki že prihaja čas za drugo, ki se je Samo Čede veseli še toliko bolj, ker je bila sprva s strani organizatorja AK Lamko odpovedana. V Cerklje se vrača kot drugouvrščeni v točkovanju razreda 3. Kljub letošnji izredno močni konkurenci v svojem razredu upa, da bo z zanimivimi in atraktivnimi boji ohranil položaj v točkovanju. Ponovno bo nastopil tudi na dirki za srednje-evropsko cono.

»Pričakujem vročo dirko tako in drugače… Verjamem, da se bo za najvišja mesta bil trd, pošten boj,« razmišlja Samo v teh soparnih dneh: »Moj avto je bil v tem času pred dirko deležen prepotrebnih kozmetičnih popravkov, tehnično pa upam, da bo ta vikend na Mobikrogu potekal brez problemov.« Te dni njegovi mehaniki še zadnjič pregledujejo BMW-ja 320i, da bo za tekmovalni vikend popolnoma nared in pripravljen za boje na stezi. Na stranema avtomobila pa se bo bohotil novi dizajn Samove štartne številke 42!

Poleg nastopa na dirkama za domače krožno prvenstvo, se bo udeležil še dirke, ki bo štela za srednje-evropsko cono. Tu zopet v svojem razredu A-2000 cilja na najvišja mesta.

Več na samo-racing.com