Liedl vs. Nimč

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Slovak Viliam Liedl s svojimi prijatelji (beri tekmovalci slovaškega avto kluba Presskam) je najavil svojo udeležbo z audijem TT-R DTM na 9. mednarodni krožno-hitrostni dirki avto kluba Lamko, ki bo štela za točkovanje srednje-evropske cone….

Slovak Viliam Liedl s svojimi prijatelji (beri tekmovalci slovaškega avto kluba Presskam) je najavil svojo udeležbo z audijem TT-R DTM na 9. mednarodni krožno-hitrostni dirki avto kluba Lamko, ki bo štela za točkovanje srednje-evropske cone. Po odlični predstavi junija upa na zmago proti mercedesu CLK DTM in Nimču!

Viliam Liedl je na lanski julijski dirki v Cerkljah s časom 1:03.846 postavil drugi najboljši čas na uradnem treningu takoj za Vaclavom Nimčem, ki mu je uspelo krog odpeljati v rekordnem času 0:57.618. Dirka se je zaključila z občutno premočjo Nimča. Oba DTM dirkalnika pa se vračata na letošnjo julijsko dirko.

Na letošnji junijski dirki je Liedl prvič segel pod minuto na Mobikrogu s časom 0:59.922 ter s tem za slabe štiri sekunde izboljšal svoj osebni najboljši čas. Po besedah spremljevalne ekipe so precej izboljšali nastavitve avtomobila in so zato zelo optimistični v boju proti Čehom. Slednji je najavil prihod še treh BMW-jev M3 GTR, ki naj bi mu ščitili hrbet.

21. in 22. julija lahko na dolenjskem dirkališču Cerklje ob Krki pričakujemo boj med Slovaki in Čehi, ki so nekoč živeli v skupni državici…

Več na spta.info


Sorodne vsebine