Pri Targetu optimisti

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Še nekaj dni nas loči in tudi za ekipo Target motorsport se bo uradno začela nova sezona dirk. To pa ne pomeni, da si je ekipa privoščila zimski spanec, prav nasprotno, v delavnici je bilo zelo…

Še nekaj dni nas loči in tudi za ekipo Target motorsport se bo uradno začela nova sezona dirk. To pa ne pomeni, da si je ekipa privoščila zimski spanec, prav nasprotno, v delavnici je bilo zelo živahno.

Tako so med zimo pričeli pripravljati dva nova Citroëna C2 R2, enega izmed njiju bomo redno spremljali na dirkah Slovenskega reli prvenstva, drugi pa bo prisoten v prvenstvu Hrvaške, ob tem pa bodo gledalci še vedno lahko spremljali tudi lanskega C2 R2. Za nakup lanskega dirkalnika se je odločil mladi Ajdovski dirkač Uroš Petrič, eden izmed novih dirkalnikov pa bo ‘domoval’ le streljaj naprej, pri Borutu Bratini, ki bo skušal ubraniti lanski naslov prvaka v diviziji III. Za volanom drugega novega dirkalnika pa bomo letos največkrat videli Hrvaškega  voznika Tihomirja Simona, na nekaterih dirkah pa bo s tem vozilom nastopil tudi Alex Humar.

Za Humarja je sicer že znano, da ne bo odpeljal celotnega letošnjega slovenskega prvenstva, temveč so načrti predvsem usmerjeni nastopu na kateri izmed močnejših dirk v tujini, a o tem malce kasneje.

Ena izmed bistvenih novosti pri Target motorsportu bo barva, saj bo eden izmed novo narejenih Citroënov C2 R2, tisti s katerim bo nastopal Bratina, namesto v tradicionalno rdečo barvo, odet v modro. Glede na dober potencial dirkalnika Citroën C2 R2 so prepričani pri Targetu, da bodo, ne glede na barvo dirkalnika, tako Bratina in Petrič v Sloveniji, kot tudi Simon na Hrvaškem, ciljali na sam vrh v svojih tekmovalnih razredih.

Športni načrti ekipe Target motorsport v letošnji sezoni vsebujejo tudi nastop na eni izmed dirk najvišjega ranga, torej na svetovnem prvenstvu. Vodja Target motorsporta David Bartolj, je o tem povedal: »V letošnji sezoni si želimo z posadko Humar-Čuk nastopiti na eni izmed dirk svetovnega prvenstva. Izbiramo med Nemčijo in Korziko, trenutno ima prednost Nemčija, vendar pa ostaja še vse odprto. Končna odločitev bo znana kmalu in takrat bomo tudi obširneje poročali o celotni zadevi. V teh dneh smo dobili potrditev, da se bo ene dirke za svetovno prvenstvo udeležil tudi Hrvaški  voznik Tihomir Simon. Vsekakor želimo v ta projekt vključiti kar se da širok spekter ljudi z izkušnjami, ker nam bo vsaka pomoč še kako potrebna in dobrodošla.

Kar pa se tiče slovenskega in hrvaškega prvenstva nas veseli, da se za nastopanje z Citroëni C2 R2, pripravljenimi pri naši ekipi, odloča vse več mladih in hitrih voznikov. Kot kaže, smo jih z našim delom in pristopom do dirk prepričali, da smo zaupanja vreden partner in upam, da bomo uspešni tudi v prihodnje. V letošnjem letu imamo namen naredi še eno novo vozilo v razredu C2R2.«

Letošnja sezono bo vsekakor zelo zanimiva, o vseh novostih pa boste o ekipi Target motorsport sveže informirani tudi ob obisku spletne strani www.target-ms.com, kjer bo pred vsako dirko na voljo napoved, po dirki pa poročilo in slikovni material.

Za konec pa še koledar relijev slovenskega in hrvaškega prvenstva.

Koledar DP Slovenije

30.-31. marec    Lavantall (Avstrija)

24.-26. maj                   Ina Croatia rally (Hrvaška)

6.-7. julij                       Rally Maribor

12.-13. oktober  Rally Portorož Postojnska jama

datum še ni znan           Hella rally                                                                                

Koledar DP Hrvaške

20.-21. april                  Čakovec

24.-26. maj                   Ina Croatia

6.-7. julij                       Maribor (Slovenija)

28.-29. september         Opatija  – Rijeka

27.-28. oktober  Opatija

9.-10. november Poreč


Sorodne vsebine