Poročilo s tiskovke

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

  V sredo, 21. marca 2007 je bila na Gospodarskem razstavišču organizirana tiskovna konferenca za prvi reli sezone Pirelli Lavanttal ter za krožno-hitrostno dirko Castrol pokal Melk, ki bo na sporedu 14. – 15. aprila….

 V sredo, 21. marca 2007 je bila na Gospodarskem razstavišču organizirana tiskovna konferenca za prvi reli sezone Pirelli Lavanttal ter za krožno-hitrostno dirko Castrol pokal Melk, ki bo na sporedu 14. – 15. aprila. Organizator obeh prireditev je avstrijski klub MSC Wolfsberg.

Tiskovno konferenco je vodil novi predstavnik zveze AŠ2005 za stike z mediji, Oto Giamcomelli. Po uvodnem pozdravu direktorja zveze Dagmarja Šustra je sledila predstavitev avstrijskega relija, ki bo štel tudi za slovensko državno prvenstvo. Odvijal se bo že prihodnji konec tedna.
Prvo dirko sezone prvenstva SPTA je predstavil Dare Dubarič, ki je poudaril, da je glede na lansko leto zanimanje za prvenstvo precej večje. Krog favoritov pa večji. Na tiskovni konferenci so bili na ogled postavljeni trije atraktivni dirkalniki, ki se bodo borili za najvišja mesta. Miro Marinšek je pripeljal svojo Alfo Romeo 147 GTA. Prvič smo jo lahko videli v novih rdečih bojnih barvah. Drugi razstavljeni avtomobil je bil VW beetle od Zdeneta Robide. Poleg novih nalepk, izginil je veliki zlobni nasmešek z velikim jezikom, je bistvena novost njegovega avtomobila skrita pod motornim pokrovom, kjer se skriva novi 1,8 litrski turbo motor.
Največ zanimanja pa je zagotovo požel novi pokalni renault clio cup, ki ga je v Slovenijo pripeljal Darko Strahinič. Kot promotor pokala se bo v letošnji sezoni za najvišja mesta z njim poskušal boriti Igor Dekleva. Pokal naj bi dokončno oživel prihodnje leto. Po besedah Darka Strahiniča, ki je lastnik avtomobila in tudi organizator pokala, pa pokal prihodnje leto po vsej verjetnosti bo, saj je odziv na novi avtomobil precejšnji. Njegov cilj je, da bi se prihodnje leto na štartu prve dirke pojavilo v okviru pokala približno petnajst cliov cup. Vse novice glede pokala pa so objavljene na uradni spletni strani www.cliocup.si.
Dirko SPTA bo MSC Wolsberg na kilometrskem krogu Melk v neposredni bližini Dunaja letos gostil drugič zapored. Kratka in zelo zavita proga se je že lansko leto izkazala za precej zahtevno, ki bo vsekakor tudi letos postregla z atraktivnimi prehitevanji. Tiskovne konference so se udeležili tudi številni vozniki. Videli smo lahko Igorja Deklevo, Aleša Bužgo, Gregorja Slavca, Marka Selana, Romana Jeriho, Samota Čedeta in ostale.
Za Samota Čedeta bo prva dirka sezone hkrati tudi zanj prva dirka v novem avtomobilu: »V Melku bom nastopil z novim avtomobilom, ki ga še ne poznam najbolje. Samo dirkališče mi je všeč, mogoče malo kratko, zato pa toliko bolj zanimivo za gledalce. Pričakujem zagret boj za vsako mesto. Rezultatov si ne bi upal napovedati, upam pa, da bova z mojim BMW-jem dobro funkcionirala in mešala štrene bolj izkušenim voznikom.«
V letošnjem letu naj bi se za točke odprtega državnega prvenstva v krožno-hitrostnih dirkah SPTA v dveh divizijah borilo približno petindvajset vozil. Več informacij pa na spletni strani www.spta.info.