Slovenci odlični na kvalifikacijah

Motociklizem, Šport

Današnji dan je bil izjemno uspešen za ekipo Inotherm racing teama v Daytoni.   Po uvodnih težavah, ki   jih je Slovenska   odprava   imela na Floridi, ko je ameriška carina iz varnostnih razlogov…

Današnji dan je bil izjemno uspešen za ekipo Inotherm racing teama v Daytoni.  Po uvodnih težavah, ki  jih je Slovenska  odprava  imela na Floridi, ko je ameriška carina iz varnostnih razlogov hotela zadržati njihove motocikle, so se  fantje, kot smo že poročali na koncu vseeno uspešno prestavili iz Miamija  v Daytono, kjer so v ponedeljek pričeli z uradnimi  treningi in kvalifikacijami, za najbolj noro motociklistično dirko  imenovano Daytona 200.

Slovenska voznika Boštjan  Skubic, ki na tej ekstremni dirki sodeluje že šestič in pa mladi Boštjan Pintar, ki se letos po strmem ovalu podi drugič, sta začela obetavno.  Kljub temu, da sta bila na tiskovni konferenci pred odhodom sila skromna, kjer  sta dejala , da bo ponovitev lanskoletnega uspeha, ko sta zasedla 20. in 22. mesto zelo težka, jima zaenkrat kaže letos  še bolje.

Oba sta se danes ponoči, po našem času, uspešno kvalificirala za nastop na  glavnem spektaklu, sobotni , 200  milj dolgi dirki z nagradnim skladom preko 200.000 ameriških zelencev.  Pintar  je osvojil 26.startno pozicijo, Skubic pa bo startal le mesto za njim, torej kot 27.  To pomeni, da bosta oba naša fanta letos prvič startala v prvem valu, najhitreših dirkačev, saj se zaradi prenevarne proge in pa prevelike gneče v prvem zavoju, dirka  v Daytoni začne v dveh intervalih. Najprej se štarta požene 40 najhitrejših voznikov, nato sledi 10.sekundni zamik, za njimi pa na več kot dve ure dolgo dirko  starta še preostala  skupina voznikov. Maksimalno število dirkačev za dirko Daytona 200 je 80 najhitrejših, vendar pa se zadnja leta  dogaja, da jih starta tudi manj, saj le redki svetovni motociklisti, še uspejo narediti dovolj hiter  krog in s tem izpolniti normo, ki jo s svojimi časi  postavljajo tovarniški vozniki. Letos bo tako legendarno 66 dirko v Daytoni začelo 65 najhitrejših motoristov iz vsega sveta, s prve startne pozicije pa bo potegnil večkratni zmagovalec, legendarni Miguel  Duhamel , Hondin tovarniški voznik, ki je s svojim tretjim “Pole positionom” v Daytoni izenačil rekord slavnega  Kennya  Robertsa in si tako privozil svoj tretji zlati Rolex, ki ga ta prestižna urarska  znamka  že tradicionalno podeljuje najhitrejšemu vozniku z uradnih kvalifikacij.

Včeraj pa je bila na sporedu tudi dirka  ameriškega prvenstva v razredu Supersport 600. Kljub nekaterim težavam, ki jih je imel Inotherm racing team v Daytoni, saj je Pintarju na kvalifikacijah počil hladilnik motorja in   iz njegovega dirkalnika je pričela iztekati voda, sta oba naša voznika  končala  tudi uvodno dirko  in sicer  Pintar na 25., Skubic pa na 30. mestu. Na dirki je slavil   Kawasakijev tovarniški voznik Roger Lee  Hayden, sicer mlajši brat svetovnega prvaka v razredu Moto GP, Nickya  Haydna, medtem ko je njegov starejši brat  Tommy Hayden s tovarniškim Suzukijem osvojil   tretje mesto. Med njiju se je vrinil le ameriški prvak v razredu Supersport 600, prav  tako Kawasakijev voznik Jamie  Hacking.

IZJAVA PINTAR: Letošnja Daytona  se ni pričela  najbolje zato poključu “Slab začetek-dober konec”, še vedno ostajam pozitiven.  Po začetnih težavah z motocikli na carini, mi je danes zjutraj počil še hladilnik motorja, tako, da sem ostal še brez enega krvavo potrebnega treninga, saj z vsakim novim krogom, še vedno spoznavam strmi oval.  A kljub temu sem zadovoljen.  Glavni cilj  dirkaškega tedna je bila uvrtstitev na glavno dirko. Dosedanji cilj je uspešno izpolnjen  in največji izziv  zame sedaj pride v soboto, ko bo potrebno dati vse od sebe in pokazati motociklistčni javnosti, da se Slovenci znamo peljati z motorjem. Več kot dve uri dirki, peklenski tempo in vročina, bo tudi letos nedvomno zahtevali svoj davek.

IZJAVA  SKUBIC: Boštjanovo 25. in moje 30. mesto na današnji dirki razreda 600 supersport se sicer ne sliši kot uspeh, a izmed vseh voznikov tukaj imava  midva seveda največji handikap. Tako v pomanjkanju  treninga na tej stezi, kot tudi v dirkaški tehniki, s katero smo zaradi zahtevne logistike iz Slovenije silno omejeni. Potrebno je tudi vedeti, da je na tej dirki  velika večina tovarniških voznikov, ki se z dirkanjem ukvarjajo profesionalno in proti njim  smo zares nemočni.    Dirka razreda 600 je služila, kot dober  trening  pred velikim   finalom, pred sobotno  200  milj dolgo dirko, kjer  bo potrebna uigranost celotne ekipe, saj smo se odločili, za vsaj dva postanka v boksih. Tokrat  bomo dirko  poizkusili odpeljati brez menjave koles, z le  dvakratnim dolivanjem goriva. Časi z treningov pa kažejo, da sva oba dobro  pripravljena in da z nekaj  športne  sreče lahko računava na dober  rezultat.


Sorodne vsebine