Sporazum o sodelovanju

Aktualno

Fiat in Tata Motors bosta razširila svoje strateško sodelovanje in začenjata nov industrijski projekt zunaj Indije. Gre za pomemben korak naprej k enotni strategiji, usmerjeni na specifične trge in segmente. Sporazum, ki predvideva Tatino licenco…

Fiat in Tata Motors bosta razširila svoje strateško sodelovanje in začenjata nov industrijski projekt zunaj Indije. Gre za pomemben korak naprej k enotni strategiji, usmerjeni na specifične trge in segmente.

Sporazum, ki predvideva Tatino licenco za sestavljanje pick-upov pod Fiatovo blagovno znamko v tovarni avtomobilov Skupine Fiat v Córdobi v Argentini, sledi izsledkom študije izvedljivosti, ki so jo začeli izvajati julija 2006. Prva vozila bodo s proizvodnega traku v Córdobi zapeljala leta 2008. Predvidena letna proizvodnja bo okoli 20.000 vozil, investicijska vrednost projekta pa znaša okrog 80 milijonov ameriških dolarjev.

S proizvodnjo pick-upa bo Fiatov proizvodni kompleks v Córdobi ponovno prevzel celotno dejavnost proizvodnje vseh modelov. Ta se je v veliki meri ponovno začela s proizvodnjo Fiatovih motorjev in menjalnikov ter nedavnim sporazumom o proizvodnji menjalnikov za PSA Peugeot-Citröen.

Pick-up, zasnovan na novem rodu Tatinega pick-upa, bo na prodaj v južni in srednji Ameriki ter na izbranih evropskih trgih prek distribucijske in uvozne mreže Fiat Automobiles. To bo blagovni znamki Fiat omogočilo agresiven vstop na področju srednje velikih pick-upov, k čemur bo pripomoglo specifično poznavanje tega področja Tata Motors.

Fiatov pick-up, ki ga bo poganjal motor FPT, se bo oblikovno in po svoji zasnovi razlikoval od Tatinega pick-upa. Na voljo bodo naslednje različice: 4×4, 4×2, z dvojno ali enojno kabino ter dizelskim motorjem JTD 2.3 s 134 KM Euro IV, ki ga izdelujejo v tovarni Fiat Powertrain Technology v kraju Sete Lagoas v Braziliji.

Tata Motors obravnava Latinsko Ameriko kot pomemben trg in preučuje možnost, da bi izdelek ponudil trgom na tem območju tudi v sklopu sodelovanja Fiata in Iveca pri proizvodnji in distribuciji.

“Sporazum je nov korak pri izgradnji obsežnega, bolj osredotočenega sodelovanja s Tato,” je izjavil Sergio Marchionne, izvršni direktor Skupine Fiat in Fiat Group Automobiles, “Fiatu pa bo omogočil nastop v posebnem prodajnem razredu z izjemno konkurenčnim izdelkom. Verjamemo v izmenjavo znanja z indijskim partnerjem, ki bo prinesla korist obema stranema.”

Ratan N. Tata, predsednik Skupine Tata in Tata Motors, je izjavil: “Zelo sem zadovoljen s tem prvim korakom pri širjenju sodelovanja Skupine Fiat in Tate, ki sega prek indijskih meja; upam, da pomeni dobro napoved resnično globalnemu partnerstvu na različnih trgih in v različnih prodajnih razredih.”


Sorodne vsebine