Loeb v sezono z novim dirkalnikom

Avtomobilizem, Šport, WRC

Le mesec in pol je minil, odkar so decembra utihnili motorji reli "specialk" in se je s tretjim zaporednim naslovom prvaka Francoza Sebastiena Loeba končalo svetovno prvenstvo v reliju 2006, pa so dirkači že nared…

Le mesec in pol je minil, odkar so decembra utihnili motorji reli “specialk” in se je s tretjim zaporednim naslovom prvaka Francoza Sebastiena Loeba končalo svetovno prvenstvo v reliju 2006, pa so dirkači že nared za nove izzive. Začetek nove sezone SP bo, kot veleva tradicija, v Monaku z letos jubilejno 75. izvedbo relija Monte Carlo. Loeb bo naslov branil v tovarniškem moštvu Citroen in z novim dirkalnikom C4 WRC, njegov najhujši tekmec na 16 dirkah pa bo spet Finec Marcus Grooenholm v Fordu.

Največja tekmeca lanske sezone sta imela na voljo zelo kratek premor pred začetkom nove, saj se je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) za letos še odpovedala načrtovanim temeljitim spremembam v koledarju, tako da bo prvenstvo potekalo po starem od januarja do decembra. Loeb je imel pred začetkom novega delovnega leta predvsem dve nalogi: okrevati po neprijetni poškodbi roke, zaradi katere je moral izpustiti zadnje štiri relije lanske sezone, ter se navaditi na nov dirkalnik. Zelo uspešno Xsaro WRC, s katero je dosegel vse svoje uspehe, tri naslove svetovnega prvaka in 28 posamičnih zmag, bo zamenjal z novim Citroenovim dirkalnikom C4 WRC, ki bo premiero doživel v Monte Carlu.

“Še vedno imam težave z določenimi gibi roke in manjka mi nekaj moči. Bolečina je še vedno prisotna, vendar mi gre že precej bolje, izogibati se moram le hitrim premikom. Na testiranjih sem prevozil veliko kilometrov in poškodba me ni ovirala,” je o dobrem začetku nove sezone prepričan Loeb. Pri Citroenu so opravili manj testiranj novega C4 kot so načrtovali, vendar je 32-letni svetovni prvak prepričan, da bo skupaj z moštvenim kolegom Špancem Danijem Sordom konkurenčen že v uvodu sezone: “Seveda še nimam toliko izkušenj kot s prejšnjim avtom. Toda prvi občutki so dobri, C4 dobro leži na cesti in se odlično odziva. Več pa bom videl na dirki, ki je nekaj povsem drugega kot testiranje.”
Marcus Groenholm je imel lani priložnost, da ob odsotnem Loebu osvoji naslov prvaka, a se je po lastni napaki v Avstraliji moral zadovoljiti z drugim mestom z le točko zaostanka za Francozom. Finec je medtem postal nepogrešljiv člen tovarniške ekipe Forda, ki ji je skupaj z vse boljšim mladim rojakom Mikkom Hirvonenom tudi privozil prvi konstruktorski naslov prvaka po letu 1979. Finska naveza bo eden najnevarnejših tekmecev Citroenu; Francozi se po letu premora, ko je v SP z Loebom zelo uspešno sodelovala ekipa Kronos, vrača na sceno kot tovarniška ekipa. Za Groenholma so cilji v sezoni 2007 jasni: ubraniti konstruktorji naslov in Loebu odvzeti vozniškega.

“Zimski premor smo uspešno preživeli. Upam, da bomo lahko ponovili uspehe iz lanskega leta, toda želim še več, osvojiti naslov med vozniki. Zavedam se, da bo boj s Sebastienom težak. Že začetek v Monteju bo naporen, saj si na tem reliju ne moreš privoščiti nobene neumnosti. Napadel bom, vendar bom pazil, da ne bom tvegal preveč,” je pred začetkom Monteja obenem optimističen in previden Groenholm, nekdanji dvakratni svetovni prvak (2000, 2002). Lani je v kneževini zmagal, toda Loeb je pokazal, kako močan je, saj se je po odstopu prvi dan, ko je dobil petminutni pribitek, do konca še prebil na drugo mesto.

Poleg Citroena in Forda bo tretje tovarniško moštvo v letošnjem prvenstvu Subaru. Japonci bodo tudi letos stavili na izkušenega nekdanjega svetovnega prvaka Norvežana Pettra Solberga, ki pa je bil lani večkrat razočaran nad zmogljivostmi svoje Impreze, še večkrat pa je upravičil naslov največjega osmoljenca v karavani. V drugem Subaruju bo sedel Avstralec Chris Atkinson. Za točkovanje WRC se bodo poleg treh tovarniških ekip potegovala še tri moštva: lansko Loebovo Kronos se bo borilo s staro, a preizkušeno Xsaro, za volanom katere bosta sedela lani odlični Avstrijec Manfred Stohl in Šved Daniel Carlsson, ekipa Stobart Ford bo stavila na trojico Jari Matti Latvala, Henning Solberg in Matthew Wilson, novinec pa je ekipa Munchi’s Ford, ki bo nastopila na desetih od 16 relijev, v njej pa sta Argentinca Luis Perez Companc in Juan Pablo Raies.

V letošnji sezoni je nekaj pomembnih sprememb v koledarju. Na njem sta dva popolna novinca, relija na Norveškem in na Irskem, ter povratnica Portugalska, status prireditelja elitnih tekem pa so izgubili Avstralija, Ciper in Turčija. Po startu v monaški kneževini bosta sledila skandinavski preizkušnji na Švedskem in Norveškem, sledi spomladanski topli val z Mehiko, Portugalsko in Argentino, prvi del SP pa končujeta Sardinija in reli Akropolis v Grčiji. Po poletnem premoru bodo dirkači avgusta najprej nastopili na Finskem, sledita Nemčija in Nova Zelandija, finiš SP pa bo od oktobra do začetka decembra v Kataloniji, na Korziki, Japonskem, Irski in Veliki Britaniji, kjer se bo 2. decembra spustil zastor nad sezono. Pri pravilih je FIA predpisala, da lahko v dirkalnikih v sezoni za vseh 16 dirk zamenjajo največ šest motorjev. Ekipe v WRC bodo morale odpeljati vse dirke, moštva, ki bodo tekmovala v kategoriji Production WRC (skupina N), pa vsaj šest od osmih relijev. V tej konkurenci se bo preizkusil tudi najboljši slovenski dirkač Andrej Jereb, saj bo za ekipo OMV tekmoval na treh relijih za SP, prvič že februarja na Švedskem. Predvsem gledalcem pa bo žal za novo pravilo, po katerem dirkalniki, ki ne bodo imeli vseh štirih koles, ne bodo več smeli na cesto; konec je torej atraktivnih voženj po le treh ali pa celo po dveh kolesih, po katerih so dirkači včasih do servisne cone pripeljali avto s popolnoma opustošenim podvozjem …

Novost bo tudi letošnji reli Monte Carlo. Po lanskih težavah, ko so tekmovalci obtičali v zamašku na ozkih cestah, so središče dogajanja premaknili 300 kilometrov severno v okolico mesta Valence. Reli se bo s prvima dvema nočnima hitrostnima preizkušnjama začel že danes, večina dogajanja bo nato na sporedu v petek, med drugim tudi s kar 46 kilometrov dolgo HP med Saint Pierrevillom in Antraiguesom, in v soboto, v nedeljo pa bo le še prestižni superspecial na delu proge, ki jo v Monaku običajno uporabljajo vozniki formule 1. Skupno bodo dirkači prevozili 1185 km, od tega 328 km HP. Lansko zmago bo branil Groenholm, Loeb pa je bil najboljši v letih 2003 do 2005.

Več na delo.si