Večer prvakov

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

S petkovo podelitvijo pokalov v Postojni prvim trem v vseh divizijah in v vseh avtomobilskih panogah se je tudi uradno zaključila letošnja sezona SPTA, ki je bila velik korak naprej glede na zadnja leta. Med pogovori z…

S petkovo podelitvijo pokalov v Postojni prvim trem v vseh divizijah in v vseh avtomobilskih panogah se je tudi uradno zaključila letošnja sezona SPTA, ki je bila velik korak naprej glede na zadnja leta. Med pogovori z dirkači smo lahko zasledili, da se je z letošnjo sezono zanimanje za krožne dirke izredno povečalo. Več kot 400 gostov je razveselila novica ministra za promet gospoda mag. Janeza Božiča, da se končno pripravlja lokacijski načrt za dokončno izgradnjo dirkališča v Cerkljah ob Krki.

V okviru slavnostne večerje so bili podeljeni pokali prvim trem v točkovanju v krožno hitrostnih dirkah po divizijah ter vsakemu zmagovalcu posameznega razreda. V diviziji I. je za tretje mesto pokal prejel Samo Čede (AMD SA-Imos), za drugo mesto Luka Kropivšek (AK Plamtex Sport) in za prvo mesto Luka Bravec (AK Zasavje). Vsem je že znano, da je bila letošnja divizija I. namenjena malim Fiatom Seicentom, vendar bo že prihodnje leto drugače, saj se jim bodo pridružili še malo močnejši avtomobili razreda A do 1,4 litra ter vozila SNP do 1,6 litra delovne prostornine.

V diviziji II. si je tretje mesto zagotovil simpatični Wolfgang Trinkl (MSC Wolfsberg) s Citroenom Saxo. Na drugo mesto se je po zanesljivih zadnjih dirkah uvrstil Mark Selan (AMD Zvezda) z Alfo Romeo 156. Prvo mesto pa si je zopet zagotovil nepremagljiv nekaj zadnjih let Aleš Bužga (AK Lamko) z Renaultom Meganom.

Najhujša konkurenca se je letos zgostila v diviziji III., kjer si je tretjo mesto po zanj nesrečni sezoni z veliko nesrečami zagotovil Hannes Jagarinec (JAGA Motorsport) s Seatom Leonom Supercopa. Na drugem mestu se je v sendviču dveh Avstrijecev znašel in končal sezono Zdene Robida (AK Lamko) s VW Beetlom. Prvo mesto in zato največji pokal je pripadel Martinu Jakubowicsu (JAGA Motorsport), ki je sezono prevozil s Hondo Civic Type-R.

Pokale so prejeli tudi vsi zmagovalci posameznih razredov; od prvega do šestega si v zaporedju sledijo: Wolfgang Trinkl, Marjan Nagode (AK Olimpija), Martin Jakubowics, Dejan Grabner (AMD SA-Imos), Laszlo Hernadi (FONIX Motorsport) in Zdene Robida. V pokalnem prvenstvu do 21 let je tretje mesto zasedla edina predstavnica nežnejšega spola v letošnjem SPTA Špela Fabijan (AK Elektrodekleva) z Renaultom Cliom RS. Na drugo in prvo mesto sta se uvrstila voznika divizije I. Luka Kropivšek ter Luka Bravec.

Najuspešnejši NTL (nosilec tekmovalne licence) in društvo je bil v letošnjem letu avto klub Lamko. Pokala je prevzel predsednik kluba in organizator prvenstva SPTA Dare Dubarič.

Večer, ki so ga popestrili prvakovi avtomobili pred vhodom v hotel, prijetna glasba in odlična hrana ter pijača se je zavlekel pozno v noč. Sedaj pa je čas za kovanje novih načrtov za prihodnje leto.

Več na spta.info