Rojen za dirkanje

Aktualno, Zanimivosti

Britanski športni maloserijski proizvajalec TVR bo prihodnjo pomlad predstavil novega športnika z imenom sagaris, ki bo v prihodnje služil kot osnova za številne vzdržljive dirkalnike. Sagaris (ime izvira iz grščine in pomeni neko mitološko reko),…

Britanski športni maloserijski proizvajalec TVR bo prihodnjo pomlad predstavil novega športnika z imenom sagaris, ki bo v prihodnje služil kot osnova za številne vzdržljive dirkalnike.

Sagaris (ime izvira iz grščine in pomeni neko mitološko reko), bo izdelan na platformi modela T350, ki so ji razširili kolotek in dodali številne aerodinamične detajle, da bi zadostili različnim tekmovalnim normam. V notranjosti naj bi večinoma dominirala ogljikova vlakna. Za pogon sagarisa bo skrbel vrstni šestvaljnik s štirimi litri delovne prostornine in 400 konjskimi silami in 420 Nm največjega navora, ki bo novinca do hitrosti 100 km/h pognal v 3,6 sekunde. Najvišja hitrost: 270 km/h.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine