Z novim logotipom na Bravu

Aktualno

Pri Fiatu so se odločili za spremembo svojega logotipa. Seveda bo ta še vedno vseboval napis Fiat, le podlaga je druga. Modro barvo je zamenjala rubinasto rdeča s kromirano debelo obrobo. Prvi model s takšnim…

Pri Fiatu so se odločili za spremembo svojega logotipa. Seveda bo ta še vedno vseboval napis Fiat, le podlaga je druga. Modro barvo je zamenjala rubinasto rdeča s kromirano debelo obrobo. Prvi model s takšnim logotipom se bo ponašal naslednik Stilota, ki bo kmalu zavil v prodajne salone z imenom Bravo. O slednjemu podatki curljajo na plano zelo počasi in skrivnostno.

Spremembe so dobrodošle, se držijo reka pri Fiatu, kjer jim po dolgih letih suše zopet gre dobro od rok. Z novim prepoznavnim znakom je zadovoljen tudi Luca de Montezemolo, ki ga je označil kot: “Otipljiv znak novega poleta k prihodnjim izzivom.” Podoben logo pa so pri Fiatu že uporabljali med leti 1931 in 1986. Logotip sta skupaj razvila Centro Stile Fiat in Robilant Associati (agencija, ki je specializirana za svetovanje pri blagovnih znamkah in strateškem oblikovanju).

Novi Bravo, ki bo prvi nosil takšen logotip se oblikovno precej zgleduje po novem načinu oblikovanja Torinskih avtomobilov. Gre za pet-vratno kombilimuzino, ki se bo postavila zoper nemškega Golfa. Poleg tega, bodo ponudili tudi povsem novi bencinski motor imenovan T-Jet s prostornino 1,4 litra in v primeru močnejše različice s kar 150 konjskimi močmi (110kW). To je nedvomno odgovor Volkswagnovemu TSI motorju, vendar mu še manjka nekaj moči. Podrobnosti motorja pa so še skrite v tančico skrivnosti.

Novi simbol “Italije” se bo postopoma prenesel na preostale modele.