Nekaj več

Aktualno

Kako predelati avtomobil, ki je že tako ali tako nadmočno lep in športen ostaja večno vprašanje, ki se ga v praksi lotijo le najboljši. In pri švicarskem Rinspeedu so oni ravno to – najboljši za…

Kako predelati avtomobil, ki je že tako ali tako nadmočno lep in športen ostaja večno vprašanje, ki se ga v praksi lotijo le najboljši. In pri švicarskem Rinspeedu so oni ravno to – najboljši za predelavo Porschejev. V roke so vzeli najmanjšega Caymana in mu poleg dopolnjenega imena v “Cayman Imola” dodali še nekaj aerodinamičnih dodatkov…

Barva je že nekaj posebnega, da seveda ne bi prišlo do zamenjave z navadnim Porschejem. Kovinska oranžna barva je po zgornjem delu avtomobila polepljena s sivim kockastim vzorcem, ki asociira na dirke. Dodani so številni aerodinamični dodatki, od agresivnejših odprtin za dovod zraka do stranskih pragov ter zadnjega spojlerja.

Cayman je k tlom spuščen še za dodatnih 25 milimetrov in obut v dvajset palčna kolesa. Posebnost Imole pa je v zadku, kjer se lahko difuzor vgrajen v zadnji odbijač na preprost način zamenja. Uporablja se lahko kot šminka, enkrat z zaključkom dveh izpušnih cevi na sredini ali pa s kar štirimi z po dvema na vsaki strani. Ni kaj, kul.

Motor je seveda Porschejevi bokserski šestvaljnik vzet iz Caymana S z 220 kilovati oziroma 295 konjskimi močmi. Največ 346 Nm navora doseže med 4.400 in 6.000 obrati na minuto. Body kit Imole bo vsekakor prišel v prodajo, medtem da bi švicarji v celoti izdelovali Caymana Imolo pa še ne razmišljajo.

Več na rinspeed.com


Sorodne vsebine