Četrta generacija

Aktualno, Novosti

Od Ponya pa do Accenta in naprej se piše zgodovina korejskega Hyundai-ja pri nas kot marsikje drugod po Evropi. Simpatični srednje velik avtomobilček ponuja za dva milijona in pol slovenskih tolarjev ogromno prostora, praktičnosti in…

Od Ponya pa do Accenta in naprej se piše zgodovina korejskega Hyundai-ja pri nas kot marsikje drugod po Evropi. Simpatični srednje velik avtomobilček ponuja za dva milijona in pol slovenskih tolarjev ogromno prostora, praktičnosti in predvsem zanesljivosti in najpomembneje, namenjen je množici! Torej, prevzel je vlogo Volkswagna.

Oblika bo enim všečna, drugim zopet ne. Nekaj je zagotovo, končno se je približala evropskim okusom. Kako pa je s ceneno plastiko v notranjost pa bo pokazal čas.

Ob pričetku prodaje pri nas so na voljo trije motorji in sicer dva bencinska ter en dizelski. Manjši 1,4 litrski bencinski pogonski agregat zmore 71 kilovatov (97 KM) ter 125 Nm največjega navora pri 4.700 obratih na minuto. Zagotovo bo najbolje prodajan Accent s tem motorjem. Večji bencinar pa ima prostornino 1,6 litra in 82 kilovatov (112 KM) končne moči. Zanimiv pa je tudi dizelski 1,5 litrski motorček z oznako CRDi, ki zmore s pomočjo turbine 81 kilovatov oziroma 110 konjskih moči. Največji navor 235 Nm je na voljo od 1.900 do 2.700 vrtljajev na minuto.

Vsi motorji pa bodo opremljeni z povsem novim petstopenjskim ročnim menjalnikom. Za zahtevnejše uporabnike z 1,6 bencinskim ali z dizelski motorjem pa bo na voljo avtomatski štiristopenjski menjalnik z variabilnim vzorcem prestavljanja. Od varnosti pa velja omeniti serijski ABS z ABD, dve varnostni vreči in sistem Isofix.

Sicer pa si lahko omislite še marsikaj iz zelo dolgega spiska dodatne opreme. Oprema GL/TOP K z manjšim bencinskim motorjem znaša 2,5 milijona tolarjev, medtem ko dizelska različica tristo tisoč tolarjev več.


Sorodne vsebine