Povečanje proizvodnje

Aktualno

Honda Motor Europe Ltd. je objavila, da namerava Honda of the UK Manufacturing Ltd., (HUM), evropska enota za proizvodnjo avtomobilov v britanskem Swindonu v letu 2007 povečati svoj obseg proizvodnje na četrt milijona enot na…

Honda Motor Europe Ltd. je objavila, da namerava Honda of the UK Manufacturing Ltd., (HUM), evropska enota za proizvodnjo avtomobilov v britanskem Swindonu v letu 2007 povečati svoj obseg proizvodnje na četrt milijona enot na leto. Da bi izpolnila pogoje za to povečanje, načrtuje HUM 700 novih delovnih mest.

Letna proizvodnja 250.000 enot pomeni popolno izkoriščenost kapacitet HUM. Tovarna je doslej obratovala s približno tričetrtinsko zmogljivostjo, ker je ena od obeh proizvodnih linij delala v dveh izmenah, druga pa samo v eni. Dodatna proizvodna količina bo tako dosežena z drugo izmeno na drugi proizvodni liniji.

Potreba po večjem proizvodnem obsegu je predvsem rezultat doslej neprimerljivega povpraševanja v Evropi po modelih novega civica s 5 in 3 vrati, ki jih proizvaja izključno HUM. Pa tudi popolnoma novi CR-V, ki se svetu ravno zdaj prvič predstavlja na Pariškem salonu, bodo izdelovali v Swindonu in dobavljali predvsem na evropski trg od januarja 2007 naprej, kar dodatno zahteva povečanje proizvodnje v HUM.


Sorodne vsebine