Jakubowics prvak

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Jakubowics si je s taktično vožnjo v drugi dirki na Salzburgringu privozil naslov državnega prvaka Slovenije. Mladi Avstrijec, ki se je letos junija poročil, se naslova zelo veseli, saj si bo z njegovo pomočjo poskušal…

Jakubowics si je s taktično vožnjo v drugi dirki na Salzburgringu privozil naslov državnega prvaka Slovenije. Mladi Avstrijec, ki se je letos junija poročil, se naslova zelo veseli, saj si bo z njegovo pomočjo poskušal poiskati nove sponzorje za prihodnje leto. Na dirki je zmagal Dagmar Šuster pred Jagarincem in Robido.

Na štartu je brez težav vsem pobegnil Dagmar Šuster z BMW-jem M3 GT. Na tretje mesto, takoj za Zdeneta Robido in mimo Martina Jakubowicsa se je izstrelil Miro Marinšek. Zadržano je štartal Hannes Jagarinec na katerega se je prilepil Aleš Bužga ter za njim Dejan Grabner in Mark Selan. Špela Fabijan in Wolfgang Trinkl sta že od samega začetka vozila svojo dirko, kjer je simpatični Avstrijec zopet igral kavalirja ter sledil Špelci. Med avstrijskimi Suzukiji se je ponovno znašel Marjan Nagode, ki je že celotni konec tedna užival v njihovi družbi. Slednji so bili presenečeni nad hitrostjo njegove Zastave, ki je sicer po konjskih močeh precej šibkejša proti pokalnim Ignisom.

Pri seicentih sta se od ostalih odlepila Luka Kroprivšek in Luka Bravec. Njun tempo je poskušal voziti tudi Samo Čede, medtem ko je razočarani Sebastjan Rupnik nad svojim Fiat za seboj držal Maja Viranta. Slednji se je po njegovi včerajšni prvi krožni dirki dobro držal in želel dirko predvsem končati ter v njej karseda najbolje uživati.

Po štirih krogih in nekaj izgubljenih mestih je z dirke odstopil Miro Marinšek, ki je nastopil le zaradi preizkusa menjalnika, ki jim je nagajal celotni konec tedna. Z njegovo Alfo Romeo 156 GTA bosta namreč na zadnji današnji dveurni dirki nastopila Drago Božič in Italijan Luca Polato.

Kmalu pa je začel svoj pohod proti vrhu Jagarinec, ki je najprej prehitel Jakubowicsa ter nato še Robido na hitrem zgornjem odseku steze. V diviziji II. do sprememb do konca dirke ni prišlo, Aleš Bužga je vodil pred Markom Selanom ter Wolfgangom Trinklom. Luka Brate pa je moral zaradi pokvarjenega motorja zopet odstopiti, vendar je zagotovil, da se prihodnje leto vrača in upa, da brez tehničnih težav. Kroprivšek in Bravec sta bila kar nekajkrat nevarno blizu, vendar Zasavčan ni uspel priti mimo Kroprivška.

Odlično dirko je odpeljal Madžar Laszlo Hernadi, ki je zaradi včerajšnega odstopa štartal iz začelja štartne vrste in se v diviziji III: prebil vse do petega mesta pred Dejanom Grabnerjem. Dirka je sicer minila brez trčenj. Vodilni Šuster pa je dirko skoraj odpeljal kot po učbeniku, le v prvi šikani ga je enkrat nevarno zaneslo postrani, vendar je svojega BMW-ja pravočasno ujel in odpeljal zmagi naproti. Po dirki je dejal, da se je danes počutil veliko bolje v BMW-ju kot včeraj.

Na zmagovalnih stopničkah so se veselili osvojenega naslova SPTA ter drugega mesta Jagarinca pri Jaga Motorsportu, medtem, ko je Marjan Nagode tolažil sebe in Robido, da mogoče res nista najhitrejša, sta pa zagotovo najlepša.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine