Jakubowics napovedal zmago

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na današnji tiskovni konferenci v Roll baru je Avstrijec Martin Jakubowics napovedal zmagoslavje v Slovenskem prvenstvu turnih avtomobilov (SPTA). Zdene Robida se je   udal v usodo in razkril, da na zadnji dirki sezone, ki…

Na današnji tiskovni konferenci v Roll baru je Avstrijec Martin Jakubowics napovedal zmagoslavje v Slovenskem prvenstvu turnih avtomobilov (SPTA). Zdene Robida se je  udal v usodo in razkril, da na zadnji dirki sezone, ki bo v Salzburgringu ta konec tedna ne pričakuje čudežev, saj zaostaja za Avstrijcem preveč točk, da pa bi bila mera polna pa še sedaj ni rešil tehničnih težav svojega VW Beetla, ki se vse prerad pregreva.

Poleg Robide in Jakubowicsa so se tiskovne konference udeležili še Hannes Jagarinec, ki je napovedal načrte svojega moštva JAGA Motorsport za prihodnjo sezono, kjer ima željo nastopati tudi v našem prvenstvu z novim pokalnim Renaultom Cliom RS. Dodal je še, da si bo prizadeval, da bi v naše prvenstvo privabili tudi z njegovo pomočjo še več tujcev ter tako povečali konkurenčnost med vozniki. Tudi Martin Jakubowics se bo prihodnje leto v našem prvenstvu boril za točke z novim Cliom, medtem ko se bosta njuna Honda Civic type R ter Seat Leon supercopa prodala.

Kot odločen korak naprej v razvoju krožno hitrostnih dirk v Sloveniji po zaslugi avto kluba Lamko je v svojem stilu pohvalil tudi direktor Zveze za avtošport Slovenije Dagmar Šušter, ki se bo po dolgem premoru udeležil dirke v Salzburgringu z atraktivnim BMW-jem M3 GT. S takšnim avtomobilom ima teoretično najboljše možnosti za zmago v diviziji III, kar je tudi sam poudaril ter dejal, da ne želi na dirki pretirano poseči med dvoboj Robide in Jakubowicsa.

Z zadnjim dejanjem letošnje sezone, ki se nezadržno bliža je bilo govora že o prihodnji sezoni SPTA. AK Lamko se bo še v prihodnje trudil razviti domače prvenstvo v krožnih dirkah. Na do sedaj edinem dirkališču v Sloveniji – Mobikrogu so že prijavili dve dirki. Termina naj bi bila enaka kot letos, prva dirka v začetku junija ter druga v juliju. Celoten koledar se bi v naslednjih mesecih dopolnil še z dirkami v Melku, Grobniku in Salzburgringu. V prvenstvo pa naj bi še privabili slovaške ter hrvaške tekmovalce.

Zadnja dirka bo torej ta vikend, 30. septembra in 1. oktobra na avstrijskem dirkališču Salzburgring.