Dekleva pobral vse

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Igor Dekleva (Alfa Romeo 147 GTA) je zmagovalec tudi druge dirke na Grobniku. Z veliko prednostjo je slavil pred Avstrijcema Hannesom Jagarincem (Seat Leon supercopa) in Martinom Jakubowicsem (Honda Civic Type R), ki je prišel…

Igor Dekleva (Alfa Romeo 147 GTA) je zmagovalec tudi druge dirke na Grobniku. Z veliko prednostjo je slavil pred Avstrijcema Hannesom Jagarincem (Seat Leon supercopa) in Martinom Jakubowicsem (Honda Civic Type R), ki je prišel pred Zdeneta Robido (VW Beetle) in si privozil pomembne točke za osvojitev prvenstva.

Zdene, ki je takoj po dirki potožil, da se mu hrošč ni zavrtel več kot 5.000 obratov na minuto je izgubil tik pred ciljem še dvoboj z Mirom Marinškom (Alfa Romeo 156 GTA) in tako proti Jakubowicsu izgubil še nekaj dodatnih točk v končnem točkovanju. Superiorno dirko je še drugič ta konec tedna odpeljal Igor Dekleva, ki je na štartu sicer izgubil proti Jagarincu, a ga je že po nekaj krogih uspešno prehitel ter začel peljati svojo dirko. Šesto mesto je osvojila Špela Fabijan s pokrpanim Renaultom Cliom RS, ki je vozila odlično in odločno. Marjan Nagode je zaključil divizijo III, medtem ko je Mitja Strožič s Fordom Escordom odstopil.

V diviziji II je brez težav slavil Aleš Bužga (Renault Megane) pred odlično razpoloženim Romanom Jeriho (Peugeot 106), ki je prehiteval Slovake kot za stavo, ter Markom Selanom (Alfa Romeo 156). Slednji je bil po dirki vidno zadovoljen z avtomobilom: »Končno je vse delovalo tako kot mora…« V najmanjši diviziji I. je slavil ta konec tedna odločni Luka Kroprivšek, ki je prehitel celo Marjana Nagodeta, ki vozi močnejšo Zastavo Yugo. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Bravec ter si privozil predčasni naslov prvaka v najmanjši diviziji. Tretji je bil Samo Čede, medtem ko je Sebastijan Rupnik odstopil, ker se mu je med dirko odprl motorni pokrov in poškodoval vetrobransko steklo.

V obeh manjših divizijah sta si dve dirki pred koncem sezone prvo mesto v skupnem točkovanju privozila Aleš Bužga in Luka Bravec. Napeto ostaja še naprej v diviziji III., kjer se razmerje med Robido in Jakubowicsem nenehno spreminja. Trenutno v točkovanju vodi Martin s 340 točkami pred Zdenetom, ki jih je do sedaj zbral 298. Na tretjem mestu v točkovanju je sedaj Hannes Jagarinec in kot mu je hudomušno pripomnil Martin: »Premalo jih imaš za karkoli.«

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine