Vroče bo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ta konec tedna se bo na hrvaškem Grobniku nadaljevala letošnja sezona odprtega državnega prvenstva SPTA. Dobri obeti, da bo sonce žgalo na razbeljenem asfaltu na dirkališču pri Rijeki niso edini razlog, da bo vroče. Svoje…

Ta konec tedna se bo na hrvaškem Grobniku nadaljevala letošnja sezona odprtega državnega prvenstva SPTA. Dobri obeti, da bo sonce žgalo na razbeljenem asfaltu na dirkališču pri Rijeki niso edini razlog, da bo vroče. Svoje bodo prispevali vozniki v našem pokalu, kot tudi ostali iz državnega prvenstva Slovaške, srednje-evropske cone, Alfe 147 Cup, Mazde RX-8 Cup ter seveda hrvaškega domačega državnega prvensva.

Ob pregledu štartne liste lahko z veseljem razberemo, da bo prisotnih več kot 140 tekmovalcev. Od tega sedemnajst voznikov našega prvenstva. Najbolj vroče bo v divziji III., kjer bo poskušal Zdene Robida ugnati Martina Jakubowicsa. V diviziji II. se obeta boj med dvema voznikoma Alfe Romeo 156; Gregorjem Slavcem ter Markom Selanom. Prva dirka bo na sporedu že v soboto popoldne.

Največji razlog za še zadnje kratke počitnice na hrvaški Isti bo zagotovo druga dirka našega prvenstva, ki bo na sporedu v nedeljo istočasno s slovaškim prvenstvom ter srednje-evropsko cono. Na štartu ene dirke lahko pričakujemo do 46 nastopajočih, kar je že osnovno zagotovilo za spektakel! V zadnjem hipu so se na dirko prijavili tudi iz Sharuzovega tabora, tako da bomo v eni dirki lahko opazovali hkrati naše majhne Fiate seicente ter Mercedesa-Benza CLK serije DTM.

Več na avtoklub-lamko.si