Nova tovorna pnevmatika

Aktualno

Goodyear je lansiral prvo iz nove generacije tovornih pnevmatik, ki prinaša prevoznikom bistvene prednosti. Novo pnevmatiko Regional RHS II za vodilno os tovornjakov za regionalne prevoze so posebej razvili za dandanašnje številne vrste uporabe regionalnega…

Goodyear je lansiral prvo iz nove generacije tovornih pnevmatik, ki prinaša prevoznikom bistvene prednosti. Novo pnevmatiko Regional RHS II za vodilno os tovornjakov za regionalne prevoze so posebej razvili za dandanašnje številne vrste uporabe regionalnega transporta. Najbolj izrazite izboljšave te pnevmatike glede na njeno odlično prodajano predhodnico zadevajo varnost, učinkovitost in trpežnost.

Izboljšava je najbolj izrazita na področju zaviranja na mokrem cestišču, pnevmatika pa omogoča tudi 25% večje število prevoženih kilometrov. Po Goodyearjevem mnenju bo ta pnevmatika v prihodnosti predstavljala normativ, po katerem se bodo ocenjevale vse pnevmatike za vodilno os vozil, namenjenih regionalnim prevozom. Ne samo svoje predhodnice, ta pnevmatika praktično na vseh področjih zmogljivosti presega tudi svoje glavne tekmece.

Regional RHS II je namenjena širokemu spektru tovornih vozil, ki dandanes opravljajo regionalne prevoze. Dimenzije, ki bodo na voljo, bodo pokrivale tako nizkopresečne pnevmatike kakor tudi standardne. Povečana varnost, zahvaljujoč boljšemu oprijemu in krajši zavorni poti na suhem in zlasti mokrem cestišču, izhaja iz nove zmesi za tekalno plast, novega dezena in tehnologije tekalne plasti z več radiji, ki omogoča optimalno naleganje pnevmatike na cestišče.

Regionalni sektor cestnega transporta je za proizvajalce pnevmatik zelo pomemben, saj predstavlja 45 odstotkov trga cestnih tovornih pnevmatik, kar pomeni potencial skoraj dva milijona pnevmatik letno. Prve tri dimenzije 315/80R22.5, 295/80R22.5 in 315/70R22.5 bodo na voljo do septembra 2006 in bodo pokrile 70 odstotkov regionalnega trga. Začetek proizvodnje preostalih dimenzij, ki zajemajo 12R22.5. 11R22.5, 275/70R22.5, 13R22.5 in 305/70R22.5, je načrtovan za zadnje obdobje tega leta, tako da bo celotna paleta na trgu v začetku leta 2007.

Več na slo.goodyear.si


Sorodne vsebine