Obtožbe, ki niso potrebne

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Voznik kluba AMD SA-IMOSa Samo Čede se letošnjo sezono kot tudi njegov moštveni kolega Sebastjan Rupnik ubadata s precejšnjimi tehničnimi težavami svojih Seicentov. Zato kljub drugemu mestu Samota v skupnem točkovanju divizije I. ne moremo…

Voznik kluba AMD SA-IMOSa Samo Čede se letošnjo sezono kot tudi njegov moštveni kolega Sebastjan Rupnik ubadata s precejšnjimi tehničnimi težavami svojih Seicentov. Zato kljub drugemu mestu Samota v skupnem točkovanju divizije I. ne moremo reči, da je njuna prva sezona lahka.

Na minuli dirki v Cerkljah ob Krki so se soočali s pritožbo, tokrat je niso podali zoper drugega voznika, ampak so bili obtoženi sami. Čedetov Fiat Seicento namreč ni bil izdelan po tehničnem pravilniku slovenske avto-športne zveze.

Zaradi nenehnih težav s svojim Fiatom so se odločili v zagnani ekipi, da kupijo rabljenega serijskega Seicenta Sportinga ter vanj prenesejo varovalno kletko ter dirkaško elektroniko. Novi Seicento pa je že vseboval tudi dodatni strešni spojler ter stranska pragova, katerih funkcija zagotovo ni bila izboljšanje aerodinamike, temveč kvečjemu izboljšanje izgleda. Žirija je pritožbo vzela resno in odločila, da se brišejo Samovi rezultati iz prve dirke. Na drugi pa je moral nastopiti brez tovrstnih aerodinamičnih delov. Samo pet minut je bilo potrebno, da so se odvečni deli znašli ob avtomobilu.

Podobni zaplet je imel že Luka Kroprivšek v prvem tekmovalnem vikendu na dolenjskem dirkališču, ko je nastopal z drugačnimi platišči, kot so predpisana. Razplet je bil podoben, mladi dirkač je ostal brez točk.

Takšne zaplete bi lahko rešili preprosto z že temeljitim tehničnim pregledom na začetku tekmovalnega vikenda. Vsi ljubitelji krožnega ter tudi preostalega dirkanja si želijo gledati voznike, ki zmagujejo na bojišču in ne za zeleno mizo. Prepričan sem, da imajo enake želje tudi vozniki.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine