Hibridi so zakon

Aktualno

Pri Toyoti poudarjajo, da so hibridi zakon… seveda, njim je lahko reči, ko pa so že uspešno prodali več kot 50.000 takšnih primerkov v Evropi. Toyotina hibridna tehnologija – kombinacija bencinskega motorja in elektromotorja -…

Pri Toyoti poudarjajo, da so hibridi zakon… seveda, njim je lahko reči, ko pa so že uspešno prodali več kot 50.000 takšnih primerkov v Evropi. Toyotina hibridna tehnologija – kombinacija bencinskega motorja in elektromotorja – ustvarja impresivno vozno zmogljivost in je danes ena najčistejših tehnologij motorjev na tržišču.

Od pričetka prodaje toyote prius – prvega hibridnega vozila masovne proizvodnje na svetu, v Evropi v letu 2000, je bilo do danes prodanih skoraj 41.000 enot. Medtem, ko je prodaja Lexusovih hibridnih modelov (RX 400h in GS 450h), v samo 17 mesecih, dosegla skupno 10.000 enot. Toyota pričakuje, da bo njena letna evropska prodaja hibridnih vozil v letu 2006 dosegla 37.400 enot, medtem, ko naj bi po načrtih, skupna prodaja vozil znamke Toyota presegla 1 milijon enot, vozil znamke Lexus pa dosegla 45.000 enot… in to so realna pričakovanja!

Gospod Thierry Dombreval, izvršilni podpredsednik družbe Toyota Motor Europe je v ta namen dejal: “50.000 prodanih hibridnih vozil, jasno dokazuje, da so Evropejci sprejeli to novo razburljivo tehnologijo, z odprtimi rokami. Hibridni sistem se je že dokazal kot napredna rešitev, ki ponuja tako moč kot izjemno okoljsko zmogljivost. Toyota je zavezana k razvoju palete čistejših tehnologij, ki vključujejo hibridne, čiste dizelske in tehnologije alternativnih goriv.”

Toyota pa že pripravlja nov koncept t.i. Hybrid Synergy Drive® (HSD), ki bo korak naprej od dosedanjih hibridnih vozil.


Sorodne vsebine