New Car Honours

Aktualno

Novi Clio se še prodaja ne niti eno leto, kljub temu pa je že osvojil toliko različnih priznanj, katere lahko le malokateri model. Nagrada prihaja iz Velike Britanije, kjer ga je avtomobilistična specializirana revija Auto…

Novi Clio se še prodaja ne niti eno leto, kljub temu pa je že osvojil toliko različnih priznanj, katere lahko le malokateri model. Nagrada prihaja iz Velike Britanije, kjer ga je avtomobilistična specializirana revija Auto Express nagradila s priznanjem “New Car Honours” v razredu malih avtomobilov.

Clio je na otoku prejel vse skupaj že pet odmevnih priznanj. Prve štiri so: “Best Supermini” revije What Car?, “Gold Supermini” revije Test Drive, “No. 1 Supermini” v izboru bralcev revije Autocar ter v uredništvu revije CAR pa je bil uvrščen med izbrano elito v njihovem izboru “Top Ten Cars of the Year”

Najpomembnejši naslov pa je seveda naziv “Avto leta 2006”, ki velja za celotno Evropo in posledično pomeni pomemben markentiški dosežek. Glavni urednik Auto Expressa David Johns, ki je bil tudi član žirije, je novega clia posebej pohvalil zaradi dovršenosti, kakovosti in najvišje ocene za varnost. Novi clio je bil že osmi Renaultov model, ki je dobil pet zvezdic Euro NCAP, česar ni dosegla še nobena druga avtomobilska znamka. Johns je segment malih avtomobilov ocenil kot “najhujše bojišče na britanskem avtomobilskem trgu”. Dejal je, da so bili vsi letošnji tekmeci bolje opremljeni, bolj udobni in dovršeni kot kdajkoli, obenem pa so ostali elegantni in zapeljivi, toda »noben bolj kot renault Clio«.

Sorodne vsebine