Hlad tik pod vrhom, Štern na vrhu

Motociklizem, Šport

Na VN Evrope v razredu supermoto so slovenski motoristi minuli konec tedna igrali vidne vloge. Aleš Hlad (Sitar Dunlop) je na uvodni preizkušnji za SP v kraljevski kategoriji S1 zasedel skupno 4. mesto, potem ko…

Na VN Evrope v razredu supermoto so slovenski motoristi minuli konec tedna igrali vidne vloge. Aleš Hlad (Sitar Dunlop) je na uvodni preizkušnji za SP v kraljevski kategoriji S1 zasedel skupno 4. mesto, potem ko je prvo vožnjo končal na 3., drugo pa na 6. mestu. »Tudi v drugo bi bil lahko med najboljšo trojico, če ne bi sredi dirke padel,« je omenil lanski evropski prvak Hlad. Vzporedno s SP pa je bila v Italiji tudi uvodna letošnja preizkušnja za EP do 450 ccm, na kateri je blestel Beno Štern (AMD Domžale), ki je v svojo korist odločil obe dirki. Uroš Nastran (Sitar Dunlop) je zasedel 3. in 4. mesto, Rok Mihelčič (AMD Lukovica) pa 4. in 6. mesto.

Več na Delo.si


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine