Bo Raikkonen želel dirkati ob Alonsu?

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Kimi Raikkonen še vedno ni oznanil, kje bo vozil prihodnjo sezono. Z ekipo McLaren Mercedes je za naslednje leto že podpisal pogodbo aktualni svetovni prvak Fernando Alonso . Vprašanje pa je, če bo nadarjeni Finec…

Kimi Raikkonen še vedno ni oznanil, kje bo vozil prihodnjo sezono. Z ekipo McLaren Mercedes je za naslednje leto že podpisal pogodbo aktualni svetovni prvak Fernando Alonso. Vprašanje pa je, če bo nadarjeni Finec želel Alonsa za svojega ekipnega kolega.

Bržkone je pod vprašajem tudi usoda Juana Pabla Montoye. ”Naša želja je, da Kimi ostane. Mislim, da smo mu ponudili lepe možnosti, odločitev pa je seveda njegova, ” je povedal šef McLarna Martin Whitmarsh , ki ne skriva, da si v ekipi želi obdržati raje Finca.

Potem, ko so lani srebrni zmagali na desetih dirkah, pa letos nikakor ne najdejo prave forme. To vsekakor ni voda na mlin vodilnim v ekipi, saj se Raikkonen ozira k drugim delodajalcem. Že nekaj časa se govori, da ima Kimi v rokah že pogodbo s Ferrarijem, vredno 5 milijonov ameriških dolarjev. Če bo Finec res odšel k rdečim, pa je verjetno odvisno tudi od odločitve Michaela Schumacherja in o nadaljevanju njegove kariere. Tudi Toyota se resno zanima za Raikkonena, dnevi pa naj bi bili pri japoncih šteti Italijanu Jarnu Trulliju.

Le v tem primeru bo pri McLaren Mercedesu ostal Montoya, ki pa naj bi bil sicer v ekipi precej nezadovoljen. Angleško – nemška ekipa pa bo verjetno prva, ki bo že v naslednjih letih v formulo 1 pripeljala tudi temnopoltega dirkača. Britanec po imenu Lewis Hamilton je že nekaj let pod njihovim okriljem, trenutno pa več kot odlično nastopa v seriji GP2, kjer je zmagal tudi na zadnji dirki v Nuerburgringu.

Več na Delo.si


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine