Van of the year

Aktualno

V Birminghamu je priznana britanska specializirana revija »Professional Van and Light Truck« podelila Oplovemu Vivaru naziv Dostavno vozilo leta oziroma v njihovi verziji »Van of the Year 2006«. V Veliki Britaniji se sicer Vivaro prodaja…

V Birminghamu je priznana britanska specializirana revija »Professional Van and Light Truck« podelila Oplovemu Vivaru naziv Dostavno vozilo leta oziroma v njihovi verziji »Van of the Year 2006«. V Veliki Britaniji se sicer Vivaro prodaja od vsega svojega nastanka leta 2001 pod blagovno znamko Vauxhall. Ja, Enes Draganovič ima tudi Vauxhall, Vectro ST.

Vivaro je uspešen dostavnik v svojem segmentu do 2,8 tone. V Evropi je prodaja v prvem četrtletju letošnjega leta znašala 18.800 vozil, kar predstavlja 21-odstotno rast glede na enako obdobje lani (15.500 dostavnikov).

Dodelili pa so mo še naziv Najboljši furgon s prostornino 4,6 do 6,0 kubičnih metrov oziroma »Best Panel Van, 4,6 – 6,0 cubic meters«. V razredu nad 13,1 kubičnih metrov je naziv osvojil Opel oziroma Vauxhall Movano.

Da pa priznanje ni kar tako, priča o tem dejstvo, da so dostavnike ocenjevali strokovni avtomobilski novinarji, vodnje voznih parkov in profesionalni vozniki dostavnikov.