Romunska osvajalka nemških Turkov

Aktualno, Zanimivosti

Deset mesecev po pričetku prodaje modela Dacia Logan v Nemčiji ima ta avto tudi na največjem evropskem avtomobilskem trgu naraščajoč tržni uspeh. V prvem trimesečju letošnjega leta je Logan v Nemčiji dosege preko 1.100 novih…

Deset mesecev po pričetku prodaje modela Dacia Logan v Nemčiji ima ta avto tudi na največjem evropskem avtomobilskem trgu naraščajoč tržni uspeh. V prvem trimesečju letošnjega leta je Logan v Nemčiji dosege preko 1.100 novih registracij, od tega jih je bilo samo v marcu 550. V nemški podružnici Renaulta so zaradi tega svoje letošnje prodajne cilje za Logan povečali s pet na šest tisoč avtomobilov.

Znamka Dacia se je zaradi takega uspeha po letošnjih prvih treh mesecih v statistiki novih registracij uvrstila pred nekatere uveljavljene znamke, kot sta na primer Lancia in Jaguar. Dacia Logan je uspešen predvsem v novih zveznih deželah in na gosto naseljenih območjih, kot je na primer Porenje. Dacia Logan osvaja za Renault povsem nove skupine kupcev, saj jih je kar tri četrtine prej vozilo avtomobil druge znamke kot Renault oziroma Dacia. Velik delež med kupci Logana imajo družine, ki iščejo prostoren in udoben nov avtomobil z nizko ceno.

Zaradi tega nameravajo pri Renaultu v naslednjih mesecih še okrepiti nemško prodajno-servisno mrežo za znamko Dacia, ki trenutno šteje 130 pogodbenih partnerjev s skupno 250 prodajnimi mesti. Znamka Dacia bo v naslednjih letih ponudila še druge karoserijske različice Logana, izmed katerih bo že zgodaj naslednje leto na v voljo kombi različica, kakršne so v Nemčiji zelo priljubljene.

OPOMBA UREDNIŠTVA: Če ste ponosni lastnik Logana in se nameravate v času nogometnega svetovnega prvenstava muditi v Nemčiji, se vam utegne zgoditi, da boste ob polnjenju želodca pri lokalnem ponudniku kebaba poželi občudovanje vaše Romunke. Zavedni Nemci se namreč težko ločijo od domače “kvalitete”.

Kebab


Sorodne vsebine