Huda prva dirka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na ogrevalni krog se je podalo trinajst avtomobilov, manjkal je le Jagarinec, ki je precej obdelal svojega Leona v drugem delu kvalifikacij ter tako predčasno končal dirkaški vikend. Najboljše izhodišče sta tako prevzela Robida Zdene…

Na ogrevalni krog se je podalo trinajst avtomobilov, manjkal je le Jagarinec, ki je precej obdelal svojega Leona v drugem delu kvalifikacij ter tako predčasno končal dirkaški vikend. Najboljše izhodišče sta tako prevzela Robida Zdene ter Jakubowics Martin. Slednjemu je tudi uspelo prelišičiti Robido v drugem ovinku kmalu po startu prve dirke.

Start je bil vznemirljiv. Za vodilnima sta se takoj podala Aleš Bužga ter Enes Draganovič, ki je brez problemov obšel Wolfganga Trinkla v majhnem Citroenu. Sledilo je petnajst minut prerivanja ter negotovosti. Draganovič se je prebil do drugega mesta tik pred Robido, ki je zgubljeno mesto želel na vsak način dobiti nazaj. Uspešno mu je sledil do druge tretjine dirke, dokler ni nesrečno trčil v gume v prvi šikani, kjer je tudi Jagarinec na kvalifikacijah odstopil. Vanj je še nesrečno trčil Rupnik Sebastijan s Fiatom Seicentom.

Dirka se je izšla, kot se je, dramatično a z velikim zadovoljstvom občinstva, ki je slovenskim ter avstrijskim voznikom v zahvalo za pravi spektakel podarilo zaslužen velik aplavz. Sledila je podelitev pokalov najboljšim voznikom po divizijah, katere je podaril Dagmar Šuster.

DIVIZIJA I.

01. Bravec Luka
02. Rupnik Sebastijan
03. Čede Samo

DIVIZIJA II.

01. Bužga Aleš
02. Trinkl Wolfgang

DIVIZJA III.

01. Jakubowics Martin
02. Draganovič Enes
03. Robida Zdene
04. Grabner Dejan
05. Nagode Marjan
06. Strožič Mitja
07. Fabijan Špela

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine