Tiskovna konferenca pred Melkom

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V torek je potekala tiskovna konferenca pred prvo dirko sezone, ki bo na dirkališču v Melku (Avstrija). Konference v ROLLBARu se je udeležilo precejšnje število novinarjev. AK Lamko, kot organizator krožnih dirk je predstavil prvo…

V torek je potekala tiskovna konferenca pred prvo dirko sezone, ki bo na dirkališču v Melku (Avstrija). Konference v ROLLBARu se je udeležilo precejšnje število novinarjev. AK Lamko, kot organizator krožnih dirk je predstavil prvo dirko, ki bo v Melku, organizacijo letošnjega prvenstva SPTA ter dejavnost kluba za popularizacijo krožnih dirk.

Prva dirka sezone bo tako na sporedu že ta konec tedna, kjer se bodo v prvenstvu SPTA pomerili slovenski dirkači skupaj proti avstrijskim ter enemu madžarskemu vozniku. Letos bodo skupno na sporedu štirje dirkaški vikendi. Dva v Avstriji ter dva v Sloveniji na dolenjskem dirkališču Mobikrog.

Po besedah Darka Dubariča pa se z vodstvom soorganizatorjev slovenskega državnega prvenstva Zvezo za avtošport Slovenije (AŠ 2005) pogovarjajo še o rezervnem terminu, ki bi ga lahko izpeljali na Grobniku.

“Po dogovorih z AŠ 2005 moramo zagotoviti vsaj polovico dirk za DP na slovenskih tleh. Ker se dirkališče v Logatcu ni obneslo, pista ima premalo izletnih con in na splošno ne ustreza dirkaškim zahtevam, imamo tako na voljo le tekmovanje v Cerkljah, na Mobikrogu, saj se s Portorožem nismo uspeli dogovoriti za organizacijo tekme. Posledično bo tako serija za DP imela le štiri dirke, poleg dveh v Cerkljah, še tokratno v Melku in konec septembra v Salzburgu,” je povedal Darko Dubarič, član ekipe AK Lamko, ki je z AŠ 2005 sklenila koncesijsko pogodbo za organizacijo DP.

Po dirki v Melku sledijo dve preizkušnji na domačih tleh. Po besedah Hannesa Jagarinca, ki je te dni tudi testiral na Mobikrogu, pravi da mu steza odgovarja ter, da to ni nikakršna napaka, da bosta kar dva dirkaška vikenda na istem dirkališču. Ravno nasprotno, prednost, ki jo bo Jagarinec dodobra izkoristil. Dirki na dolenjskem dirkališču bosta šteli tudi za centralno evropsko cono (CEZ).

Rezervni termin za dirko na Grobniku je 9. ter 10. september . Pogovori o izvedbi te dirke z AŠ 2005 še potekajo. Zadnje dejanje serije SPTA bo bilo zopet na tujih tleh na dirkališču Salzburgring 30. septembra in 1. oktobra.

Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi državni prvak v razredu SNP 2000 Aleš Bužga, ki je svoje mnenje o letošnji sezoni razodel novinarjem:

“Sam bi si v DP želel čim več voznikov, vendar bo tekmovanje kar precej osiromašeno. Sam se bom zato posvetil tekmovanjem centralno evropske cone, kjer so zadeve precej boljše organizirane. Pri nas ni dirkališča in kljub trudu prirediteljev nimamo dovolj velikega zanimanja dirkačev in ne gledalcev. Precej voznikov nam je pobegnilo v gorskohitrostne preizkušnje in reli, vendar pa upam, da se bo stanje sčasoma izboljšalo.”

… in stanje se bo izboljšalo, dodajajo pri AK Lamku. Potreben je le čas.

Koledar dirk KHD za sezono 2006:

22.04. – 23.04. Melk, Avstrija (DP)
03.06. – 04.06. Cerklje, Mobikrog, Slovenija (DP, CEZ)
22.07. – 23.07. Cerklje, Mobikrog (DP, CEZ)
09.09. – 10.09. rezervni termin, Slovenija
30.09. – 01.10. Salzburg, Salzburgring, Avstrija (DP, CEZ)

Več na avtoklub-lamko.si