Genetika

Aktualno, Novosti

Takšne evolucije, revolucije ali karkoli že, da bi iz majhne lisičke se razvila velika gromozanska lisica s pridihom prisrčnosti ne poznamo. Nekaj pa je le uspelo Volkswagenu, ki je na trg poslal novega Spacefoxa, ki…

Takšne evolucije, revolucije ali karkoli že, da bi iz majhne lisičke se razvila velika gromozanska lisica s pridihom prisrčnosti ne poznamo. Nekaj pa je le uspelo Volkswagenu, ki je na trg poslal novega Spacefoxa, ki ima gene v majhnem Foxu.

Podoba Spacefoxa ostaja v slogu novih VW vozil, torej želi biti IN, a to žal ni. Prednji žarometi so enakih mer kot Foxovi, zadnje luči pa asociirajo na novega Lešnikovega Passata. Bajno velike so mere tega avtomobila, saj meri v dolžino 4,2 metra. Najvišja točka Spacefoxa je od tal oddaljena 1,58 metra. O prostornosti novega Volkswagena ni dvoma, če prištejemo še podatek o volumnu prtljažnika, ki vase spravi 430 litrov različne krame (oz. 1385 litrov ob podrtih sedežih).

Spacefox je predstavljen le z enim pogonskim agregatom, a ga poganjajo lahko dve različni tekočini. Žal, nobena izmed njiju ni voda. 1,6 litrski štirivaljnik poganja bencin ali etanol! Zmogljivosti so različne, v prvem primeru razvije 101 konjsko moč in pospešuje do 100 km/h v 11,1 sekunde. Najvišja hitrost znaša 173 km/h.

V primeru, da ga poganja etanol se zadeve izboljšajo… in sicer za 2 konjski moči. Pospešek iz 0 do 100 km/h se izboljša za slabo sekundo (10,8 sekunde) ter najvišja hitrost znaša 175 km/h.

Nasvet! Če že, raje vzemite bencinsko verzijo. Seveda mora najprej priti v prodajo.

POVEZAVA na test VW Fox – Mali, veliki frajer


Sorodne vsebine