Turbodizelski dirkalnik

Aktualno, Novosti

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Essenu med 28. novembrom in 7. decembrom bo Opel predstavil različico vectre z močnim športnim karakterjem, ki so jo razvili v oddelku Opel Performance Center (OPC). Narejena je na osnovi…

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Essenu med 28. novembrom in 7. decembrom bo Opel predstavil različico vectre z močnim športnim karakterjem, ki so jo razvili v oddelku Opel Performance Center (OPC). Narejena je na osnovi vectre GTS, poganja pa jo dizelski motor z dvema turbinskima polnilnikoma.

 

1,9-litrski turbodizel z 212 KM

 

Dva turbinska s tlakom treh barov omogočata 1,9-litrskemu motorju, ki sicer razvije 150 KM, največjo moč 212 KM. Navora je za 400 Nm med 1.400 in 3.500 vrtljaji na minuto, zaradi visokega polnilnega tlaka pa tovarna navaja porabo goriva le 6,0 litra na sto kilometrov in zadovoljevanje okoljevarstvenih norm Euro4. Pospešek od nič do sto kilometrov na uro znaša 6,5 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

 

Aerodinamična in tehnična dodelava

 

Poleg tega se vectra OPC ponaša tudi z manjšo oddaljenostjo avtomobila od tal, aerodinamični dodelavami karoserije in 19-palčnimi platišči s pnevmatikami dimenzij 235/30. Potniška kabina je oblečena v modro usnje, prav tako pa so inženirji dodelali tudi vzmetenje in namestili zmogljivejše zavore.