Premieri v senci Alonsovega dirkalnika

Aktualno, Saloni

Na letošnjem avtomobilskem salonu, ki bo od 7. do 13. aprila v Celju, si bosta znamki Renault in Dacia gotovo zaslužili posebno pozornost. Razstavni prostor Renault bosta obogatili dve premieri: novi Clio Renault Sport in…

Na letošnjem avtomobilskem salonu, ki bo od 7. do 13. aprila v Celju, si bosta znamki Renault in Dacia gotovo zaslužili posebno pozornost.

Razstavni prostor Renault bosta obogatili dve premieri: novi Clio Renault Sport in prenovljeni Espace. Oba sta bila prvič razstavljena pred dobrim mesecem dni na ženevskem salonu. Poleg teh dveh premier bo zanimiva razstavljena Laguna Grandtour, v kateri bo novi motor 2,0 dCi s 175 KM. Nedvomno najbolj edinstven avto pa bo Renault R26 – letošnji dirkalnik dvojnih svetovnih prvakov formule 1 2005, s kakršnim sta Fernando Alonso in Giancarlo Fisichella v prvih treh dirkah letos že dosegla tri zmage.

Za znamko Dacia bo salon v Celju pomenil premierni tovrstni nastop v Sloveniji, ki ga bosta popestrili dve novosti. Pred dvema tednoma predstavljeni Logan z novim motorjem 1,5 dCi 70 bo na ogled v vseh razsežnostih, dvodimenzionalno (na zaslonu) pa bo predstavljena oblikovalska študija Logan Steppe Concept, ki je bila prvič na ogled letos v Ženevi.

Renault bo zaradi obsežnega izbora vozil tudi tokrat imel dva razstavna prostora: v dvorani L in ob njej. Zunaj bodo razstavljena predvsem gospodarska vozila, ob njih pa bo tudi prodajalna Renault Boutique, kjer bo naprodaj širok izbor oblačil in drugih izdelkov – seveda predvsem iz kolekcije Renault F1 Team.

Za preizkusne vožnje z avtomobili Renault in Dacia bo poskrbljeno v salonu Avtotehnike Celje, ki je v neposredni soseščini Celjskega sejma. Renault bo tudi poskrbel za ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo v nedeljo in sredo v posebnem šotoru sredi sejmišča risali na temo avto, promet in varnost in se igrali z modelčki F1. Na zunanjem razstavnem prostoru Renault sta predvidena tudi dva glasbena nastopa: Maja Slatinšek v soboto in skupina Modrijani v nedeljo.

Renault Slovenija


Sorodne vsebine