Ekipa Jereb Racing se predstavi

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Po lanskih petih zmagah v slovenskem reli prvenstvu in uspešnem januarskem nastopu na reliju svetovnega prvenstva v Monte Carlu, bo avtomobilistično-športna ekipa DUNLOP OMV RACING v začetku aprila začela svojo drugo zaporedno sezono v slovenskem…

Po lanskih petih zmagah v slovenskem reli prvenstvu in uspešnem januarskem nastopu na reliju svetovnega prvenstva v Monte Carlu, bo avtomobilistično-športna ekipa DUNLOP OMV RACING v začetku aprila začela svojo drugo zaporedno sezono v slovenskem državnem reli prvenstvu. Posadka Andrej Jereb – Miran Kacin bo naslov prvaka branila z novo subaru imprezo Spec C N12.

Prav v lanskem letu se je večkratni reli prvak Andrej Jereb vrnil v slovenski avtomobilizem ter si skupaj z glavnima partnerjema, podjetjem Sava Tires d.d. z blagovno znamko Dunlop ter podjetjem OMV Slovenija, začrtal ambiciozne cilje. Ekipa Dunlop OMV Racing jih je navkljub pritisku in pričakovanjem javnosti uspešno izpolnila in po petih zaporednih zmagah predčasno osvojila državno reli prvenstvo. Poleg tega je posadka Andrej Jereb – Miran Kacin nastopila na nekaterih izbranih relijih evropskih sistemskih tekmovanj. Jereb je tako osvojil tudi naslov prvaka v FIA srednje-evropskem conskem tekmovanju ter s tem potrdil svojo konkurenčnost in prepoznavnost v širši regiji. 32-letni Izolan je decembra 2005 v razvrstitvi Subaru pokala zmagal še na prestižnem in znamenitem avtomobilističnem šovu v italijanski Bologni. Prav ob prelomu sezon 2005 in 2006 pa se je ekipa Dunlop OMV Racing udeležila še relija svetovnega prvenstva v Monte Carlu in tam osvojila peto mesto v skupini N.

Avtomobilistični šport se zelo hitro razvija in posledično od ekip zahteva vedno večje športne, organizacijsko-logistične in komunikacijske sposobnosti. Le z dobro utečenim moštvom je moč slediti novim trendom, izzivom ter zadovoljevati lastne ambicije ter pričakovanja pokroviteljev in partnerjev. Tudi v avtomobilističnem športu je dosežke težje braniti, kot jih doseči. Razvijajoče se slovensko državno prvenstvo – tako po tehnični plati, kot tudi po porastu mladih, motiviranih in zelo perspektivnih dirkačev – pred ekipo Dunlop OMV Racing postavlja velike izzive in pričakovanja. Andrej Jereb in Miran Kacin bosta s preostalim moštvom še naprej delovala profesionalno, se trudila po najboljših močeh za dvigovanje splošne razpoznavnosti avtomobilističnih športnikov v Sloveniji ter z lastnim odnosom poizkušala dvigniti nivo državnega reli prvenstva. Skladno z interesi pokroviteljev osnovna usmeritev ostaja slovensko državno prvenstvo, ob tem pa bo moč ekipo videti tudi na izbranih reliih v širši regiji.

ANDREJ JEREB

»Pred nami je nova sezona, ki nam vnovič prinaša veliko novih nalog in izzivov. Glavna prioriteta za naše moštvo, skladno z interesi glavnih pokroviteljev, ostaja slovensko državno prvenstvo v reliju, udeležili pa se bomo tudi nekaterih relijev v tujini. Ker smo aktualni prvaki Slovenije, so cilji za letos pravzaprav že vnaprej določeni. Veseli me, da bo v prvenstvu letos nastopilo še več konkurenčnih dirkalnikov ter da so nekateri nesporni talenti dobili take avtomobile, da z njimi lahko pokažejo svojo pravo vrednost. Skupaj s sovoznikom Miranom Kacinom bova letos vozila novo subaru imprezo N12, moštvo Dunlop OMV Racing pa bo kot celota sledilo zastavljenim smernicam delovanja, katere so nam v zadnjih letih tudi prinašale stabilen napredek in številne uspehe.«

SUBARU IMPREZA SPEC C N12

Subarujevi dirkalniki so v zadnjih letih postali sinonim za uspehe, saj so se različna moštva širom sveta z njimi popeljala do naslovov prvaka. Tako na svetovnem, regionalnem in nacionalnem nivoju. Posadka Dunlop OMV Racing je s subaru imprezo Spec C N11 postala državni reli prvak Slovenije, v novo leto pa odhaja z naslednico tega modela.

Tekmovalna posadka ekipe Dunlop OMV Racing bo v letu 2006 nastopala z zadnjo evolucijo subaru impreze, imenovano N12. Dirkalnik je osnovan na prenovljeni subaru imprezi WRX, ki je prišla na tržišče s koncem lanskega leta. Iskanje boljše aerodinamike je bilo osnovno vodilo nadaljnjega razvoja, kar se na sprednjem delu avtomobila vidi v novem zračnem sistemu, zadaj pa avtomobil znova krasi večji zračni stabilizator. Povratek stabilizatorja zagotavlja večji podtlak ter stabilnost pri višjih hitrostih, aerodinamika pa je izboljšana še z novim zračnim difuzorjem in dodatnim, manjšim, stabilizatorjem na vrhu zadnjega stekla.

Subaru impreza Spec C N12 sledi prihajajočim trendom v reliju, ki zahtevajo večji poudarek varnosti tekmovalne posadke. Tako je sedaj zaščitna kletka kompatibilna z vedno bolj uveljavljenim sistemom HANS, katerega je lani prvi v Sloveniji vpeljal prav Andrej Jereb. Ta sistem dodatno učvrsti čelado dirkača, uporaba pa je sedaj enostavnejša in uporabniku prijaznejša. Sistemu HANS je bila posvečena tudi prenova dirkaških sedežev. Za povečanje varnosti so bili skrajšani varnostni pasovi.

Elektro-mehanski sredinski diferencial sedaj moč in navor deli med prednjo in zadnjo osjo v razmerju 41:59 in tako omogoča bolj uravnotežen dirkalnik. Menjalnik ostaja petstopenjski z ravnimi zobniki. Poleg nekaterih manjših sprememb in prenovitev, so pomembnejša novost dovoljeni večji zavorni diski. To je pravzaprav tudi edina večja tehnična novost pri modelu N12. Že omenjena prenovljena zaščitna kletka sedaj omogoča učvrstitev dveh rezervnih koles, posoda za gorivo pa je tudi pri modelu N12 postavljena pod dno avtomobila.

Ekipa Dunlop OMV Racing se bo predvidoma udeležila še dveh relijev na Hrvaškem, ostali mednarodni nastopi pa bodo predstavljeni tudi na uradni informacijski točki moštva na spletnem naslovu www.a-jereb.si


Sorodne vsebine