Z malo več sajami

Aktualno

Leto je naokoli in pri Renaultu, oprostite, Daciji so se odločili, da svojemu Loganu dodelijo vse pogosteje uporabljeno orožje proti konkurenci. Logana sedaj lahko dobite z Renaultovim dizelskim motorjem. S takšno potezo želijo podreti magično…

Leto je naokoli in pri Renaultu, oprostite, Daciji so se odločili, da svojemu Loganu dodelijo vse pogosteje uporabljeno orožje proti konkurenci. Logana sedaj lahko dobite z Renaultovim dizelskim motorjem. S takšno potezo želijo podreti magično mejo 500 prodanih vozil.

Do sedaj so uspeli prodati približno 370 Loganov. Vsekakor bo uvedba sajastega dizla v ponudbo pripomogla k povečanju prodaje. Nov motor dCi seveda prihaja iz Renaultovih vrst, ki je prostornine 1,5 litra s 70 konjskimi močmi (50 kW). Opozarjamo, da to ni dirkalnik, kar že jasno nakazuje podatek o maksimalnih vtljajih na minuto, ki ne presežejo številko 4.000. Navora ima 160 Nm pri 1.700 vrtljajih na minuto. Vsi s težavami v hrbtenici zaradi G sile v tem avtomobilu ne boste imeli težav, kajti pospeški do 100 km/h trajajo dolgih in zaspanih 15 sekund. Najvišja hitrost je 158 km/h. Mogoče malo več, če se peljete navzdol.

Tovarna navaja, da naj bi bila povprečna poraba Logana z dizelskim motorjem le 4,7 litra na sto prevoženih kilometrov. Ako, je to res, svaka čast! Takšen pogonski agregat si lahko omislite v dveh različnih vrstah opreme; najcenejša stane 2,1 milijona tolarjev oziroma 8.790 evrov. Stari očetje! Idealen avtomobil za vas.

POVEZAVA na test Dacia Logan 1,4