Šminka za po gozdu

Aktualno, Novosti

Prišel je, prišel je! So histerično kričale mladenke za menoj… seveda v sanjah. Vsekakor to ni daleč od realnosti, če bi se le pred domačo gostilno pripeljal z novim Audijem Q7 vrednim najmanj trinajst milijonov…

Prišel je, prišel je! So histerično kričale mladenke za menoj… seveda v sanjah. Vsekakor to ni daleč od realnosti, če bi se le pred domačo gostilno pripeljal z novim Audijem Q7 vrednim najmanj trinajst milijonov tolarjev oziroma 55 tisoč evrov. Hja, lepo bi mi bilo.

Kaj Q7 ponuja na prvi pogled? Retorično vprašanje, ker že slike povedo vse. Masiven, terenski a hkrati uglajen zunanji del avtomobila. Prednja maska povzema obliko po ostalih modelih. Velika je in jasno nakazuje, kako veliko denarnico je potrebno imeti, da si lahko privoščite takšen luksuzni avtomobil. Kljub izgledu, ki ne sodi na podeželje in v gozdove je Q7 narejen ravno za takšne poti. Brez naporov lahko premaguje do 30 stopinjske vzpone. Bočno se lahko nagiba do 35 stopinj. Pred vodo ne pozna strahu, vanjo lahko zabrodi do 535 milimetrov. Če premorete zračno vzmetenje pa še za dodatnih 15 oziroma skupno kar 550 milimetrov. Prava podmornica! Posebnost ima tudi v oljnem koritu, katero je pregrajeno, tako da onemogoči olju, da bi pri večjih naklonih odteklo v določen del korita in tako pustilo črpalki, da “zauga” sam zrak. V notranjosti je prostora do sedem potnikov, ki bodo vsekakor uživali v razkoškju, ki ga ponuja novi Audi. V prtljažniku je prostora za 330 litrov, lahko pa se poveča z odstranitvijo zadnjih sedežev na 2.035 litrov. Masa praznega vozila je dobri 2,2 toni.

Q7 je s pričetka na voljo z le dvema pogonskima agregatoma. Dizelski 3,0 TDI zmore 233 konjskih moči oziroma 171 kW ter kar 500 Nm največjega navora pri 1.750 vrtljajih na minuto. Drugi na izbiro je čudoviti 4,2 litrski bencinski FSI motor s 350 konjskimi močmi (257 kW) in 440 Nm navora pri 3.500 vrtljajih na minuto. Poraba ni ravno čudovita, pa vendar za takšen avtomobil razumna, povprečno 13,6 litrov na 100 prevoženih kilometrov. Oba motorja prenašata svojo moč preko 6 stopenjskega samodejnega menjalnika imenovanega Tiptronic. Navor se usmerja med prednjo in zadnjo osjo z asimetrično dinamično razdelitvijo v razmerjih od 60/40 do 23/77. Q7 ima serijsko vgrajen ESP skupaj s sistemom proti zdsu pogonskih koles. Dve pomembni funkcij prideta do izraza na cesti – “Onroad” in izven nje – “Offroad”. Novi Audi ima tudi nadzor nagibanja, ki preprečuje prevračanja vozila po kakšni pečini navzdol. Serijski sta tudi prednji meglenki ter nenadomestljivi parkirni senzorji. Lahko pa si omislite, kar video parkirni sistem. Poleg vseh varnostnih blazin je dobro omeniti tudi zračne zavese, ki so spredaj kot tudi zadaj.

Če imaste denar, potrebujete nekaj za po gozdu ali pa morda le za šopirjenje po mestu, potem obvezno zavijte v najbljižji salon Audijevih vozil. Večina nas bo še malo počakala, ker trinajst milijonov tolarjev je kar veliko za povprečnega Evropejca.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine