Citroën si je zamislil avtomobil leta 2054

Aktualno, Zanimivosti

Vozila Citroën so bila na kinematografskih platnih vedno visoko cenjena predvsem zaradi njihove oblike in značaja. Dandanes znamka Citroën bogati svoje izkušnje v sedmi umetnosti: oblikovala je prvi virtualni avtomobil za animirani film. Ambiciozna realizacija…

Vozila Citroën so bila na kinematografskih platnih vedno visoko cenjena predvsem zaradi njihove oblike in značaja. Dandanes znamka Citroën bogati svoje izkušnje v sedmi umetnosti: oblikovala je prvi virtualni avtomobil za animirani film.

Ambiciozna realizacija s posnemanjem gibanja (motion-capture) in 3D tehniko je popolnoma prevzela znamko Citroën, ki se je resnično poglobila v projekt “Renaissance” in oblikovala junakov avtomobil.

Christian Volckman, režiser filma “Renaissance”, je dovzeten za oblikovanje avtomobilov, zato je znamki Citroën ponudil roko: “Na začetku projekta sem želel, da bi bil avtomobil junaka Karasa izvedenka DS. Napotili smo se na Citroën, da bi dobili njihovo dovoljenje … Citroën pa nam je ponudil možnost sodelovanja z njihovimi oblikovalci. Njihovi predlogi so bili resnično fantazijski. Po treh mesecih tesnega sodelovanja se je dokončna risba avtomobila odlično ujemala z izredno futurističnim svetom filma.”

Za film “Renaissance” se je Citroën znal prilagoditi omejitvam risanega filma. Pričakovanja glede produkcije filma, ki je za znamko Citroën resničen izziv, so spodbudila zanimanje vseh ekip.

Oblikovalci znamke Citroën so se potopili v filmsko vzdušje in si zamislili futurističen, a vendarle realističen avtomobil, ki ustreza grafičnemu svetu, ki ga je ustvaril režiser.

Končna risba predstavlja avtomobil tekočih in čistih linij, ki poudarjajo aerodinamičnost: vrednoto, lastno modelom Citroën.

Prednji del zagotavlja občutek moči in pritegne pogled. Zadnji del z ostrejšimi potezami izraža stabilnost in dinamičnost. Skrbno načrtovane podrobnosti, kot je denimo oblika platišč, prav tako prispevajo k videzu avtomobila in poudarjajo njegovo eleganco.
 
Po zaslugi tega edinstvenega sodelovanja je znamka Citroën ponovno izkazala svojo voljo in sposobnosti za nove inovacije. S tem širokim projektom se znamka Citroën uvršča v središče dogajanja v prihodnosti.

Citroen Slovenija