Prvi testni kilometri

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Sezona krožnih dirk se pričenja že naslednji mesec z dirko v Avstriji (Melk). Na dolenjskem dirkališču v Cerkljah ob Krki se je v soboto na stezo podal Robida Zdene s svojim atraktivnim VW Beetlom. Slednjega…

Sezona krožnih dirk se pričenja že naslednji mesec z dirko v Avstriji (Melk). Na dolenjskem dirkališču v Cerkljah ob Krki se je v soboto na stezo podal Robida Zdene s svojim atraktivnim VW Beetlom. Slednjega je dal dodelati nemškemu podjetju.

Dirkališče Mobikrog je bilo na najbolj senčnih delih steze še pokrito s tanko plastjo snega, kljub temu se je Robida pogumno podal na stezo. Prve težave je imel s pnevmatikami, ki se niso hotele ogreti na delovno temperaturo zaradi nizkih temperatur. Sicer je nad dirkališčem sijalo sonce, a to ni kaj prida pomagalo gumam. Druge težave so se pojavile s sklopko, ki je po nekaj krogih odpovedala. Robida je že napovedal, da se bo v kar najkrajšem času vrnil na dirkališče in avtomobil preizkusil do konca. Zmogljivosti svojih avtomobilov in svojih sposobnosti se pripravljajo tudi pri ekipi Dekleva DeWalt, ki bo prihodnji teden obiskala dolenjsko dirkališče. Prva dirka sezone bo na sporedu 22.-23. aprila na dirkališču Melk.


Več na avtoklub-lamko.si