Začetek v Daytoni!

Motociklizem, Šport

Za 20 člansko ekipo slovenskega mostva Inotherm Honda racing team  je danes  prvi dan akcije. Po dveh dneh tehničnih priprav, ki jih je mostvo izkoristilo za pripravo motorjev in tekmovalne tehnike so se danes Skubic, …

Za 20 člansko ekipo slovenskega mostva Inotherm Honda racing team  je danes  prvi dan akcije. Po dveh dneh tehničnih priprav, ki jih je mostvo izkoristilo za pripravo motorjev in tekmovalne tehnike so se danes Skubic,  Šenk in Pintar prvič zapeljali po strmem ovalu. 


Na dopoldanskih prostih treningih so skušali kar najbolje nastaviti  svoje tekmovalne Honde, Öhlinsovo vzmetenje in ujeti pravilno kombinacijo prestavnega razmerja za hitro progo.  Sončo vreme,  na pregovorno topli Floridi jim je bilo še posebej v oporo, nekaj koristnih infomacij, pa je ekipi uspelo pridobiti tudi od tovarniških mostev, ki so v Daytoni testirala Dunlopove pnevmatike že v mesecu decembru.  Fantje so s svojimi rezulati presenetili in vsi trije so izrazili pozitivno mnenje za nadaljevanje dirkaškega tedna.  Že jutri je  namreč na sporedu dirka razreda  600 supersport, ki je dolga 22 krogov.  Zaradi vse bolj popularnega tekmovalnega razreda se bo pole Skubica, Pintarja in Šenka na štartu pojavila tudi celotna paleta svetovnih asov motociklizma.

Dejan Šenk: “Prvi metri na ovalu so grozljivi a se iz kroga v krog privajam novim dimenzijam prostora. Glavna tezava so tovarniski vozniki, z precej vec izkusnjami na tej progi, kateri te prehitevajo resnicno na milimeter zato je vsaka napaka ali sprememba smeri lahko usodna. Pri  240km na uro zares ni prostora za napačen manever. Zaenkrat skušam osvojiti pravo linijo  in točke zaviranja in pospeševanja. Na začetku sem imel nekaj težav z nastavitvijo vzmetenja  in je motor  povzročal drobne vibracije, a smo kasneje z zamenjavo zadnjega blažilnika tudi to resili.”Boštjan Pintar: “Oval v Daytoni je resnično pravo doživetje. Avantura brez primere in že v prvih metrih sem užival v vožnji motorja. Steza se mi zdi super in verjamem, da se mi z malce športne sreče brez večjih težav uspe kvalificirati na glavno dirko.  No, kljub vsemu ni tako preprosto, saj imajo tovarniški vozniki dostop, do boljšega  materiala  in se tako vozijo na specialnih pnevmatikah narejenih prav nalašč za postavljanje kvalifikacijskega časa. Roger Lee Hayden, brat Nickya Haydna, ki nastopa v Moto GP razredu  je tako svoj najbolši čas z lanske dirke popravil za neverjetni 2,5 sekundi, a tudi sam imam še kar nekaj rezerve.”

Boštjan Skubic“Daytona je zame  stara znanka, a  kljub temu prve kroge na progi vedno izkoristim za osvezitev spomina. Tako sem na prvem treningu spoznaval motor in nastavitve in namerno nisem vozil na polno. Obcutek je dober  in upam na najbolje. Verjamem, da imam dober motor in da bo moja Honda tudi letos delovala odlično. Z nestrpnostjo pričakujem jutrišnjo dirko!”


Sorodne vsebine