Seat, Alfa Romeo in Chevrolet v Franciji

Avtomobilizem, Šport

Na dirkališču Magny Cours v Franciji so se na štiridnevno testiranje zbrala tri različna moštva; Seat, Alfa Romeo in Chevrolet. Največje preglavice je delalo deževno vreme in tako onemogočilo nabiranje pomembnih testnih kilometrov. V sredo…

Na dirkališču Magny Cours v Franciji so se na štiridnevno testiranje zbrala tri različna moštva; Seat, Alfa Romeo in Chevrolet. Največje preglavice je delalo deževno vreme in tako onemogočilo nabiranje pomembnih testnih kilometrov. V sredo zvečer je Seat Sport na tiskovni konferenci v Parizu predstavil vseh šest avtomobilov in cilje v letošnji sezoni FIA WTCC, ki niso nič drugega kot le in samo osvojitev krone.

V torek in sredo so se po stezi podili Seatovi in Chevrolejevi avtomobili. Oviral jih je predvsem dež. Športni direktor Seata Jaime Puig teste komentira: “Vreme je bilo večinoma deževno, toda uspell smo prevoziti nekaj dobrih krogov po suhi stezi prvi dan. Vsekakor pa je bilo tudi pomembno testirati po mokri stezi.” Moštvo Chevroleja je ostalo na dirkališču še preostala dneva. “Na srečo smo ostali štiri dni in tako vozili vsaj malo po suhi stezi. Saj smo imeli nesrečo z vremenom že v Brands Hatchu in Albaceteju,” razlaga vodja ekipe Mark Busfield. “Dva avtomobila sta bila nastavljena popolnoms drugače ter z različno težo. Vozniki so se menjavali in tako dobili celoten vtis na letošnji dirkalnik.” V Četrtek po odhodu Seata se je na stezo pripeljala Alfa Romeo 156 razvita pod moštvom N.Technology. Vsi trije vozniki: Farfus, Morbidelli in Tavano so si bratsko delili 156-ico.