Alfa Romeo in WTCC

Avtomobilizem, Šport

V letošnji sezoni WTCC bodo tekmovale le tri Alfe Romeo 156. V vozniški zasedbi sta nova italijana Gianni Morbidelli in Salvatore Tavano ter že znani obraz alfine ekipe mladi brazilec Augusto Farfus. Dirkalnike bodo pripravili…

V letošnji sezoni WTCC bodo tekmovale le tri Alfe Romeo 156. V vozniški zasedbi sta nova italijana Gianni Morbidelli in Salvatore Tavano ter že znani obraz alfine ekipe mladi brazilec Augusto Farfus. Dirkalnike bodo pripravili pri N.technology, kot vsa zadnja leta.

Kljub temu, da se že po celi Evropi prodaja nova alfa 159 v prvenstvu Italijani ostajajo z modelom 156. Razlogov za takšno odločitev je več, med glavnimi sta boljša okretnost manjše 156 proti 159 in seveda predvsem manjša teža. Na glavnem stolčku bo tudi v letošnjem letu sedela Monica Sipsz. Mladi Brazilec Augusto Farfus ostaja v moštvu že tretje leto zapored. Lansko leto je osvojil svojo prvo zmago na zadnji dirki sezone v Macau. Oba novinca prihajata iz Italije, prvi je 36-letni Gianni Morbidelli, ki ima pestro kariero. Vrh kariere je zagotovo dosegel v formuli ena, kjer je prevozil 67 dirk, pot ga je nato vodila k tovarniški ekipi BMW. Vozil pa je tudi že za Alfo Romeo leta 1993 in kasneje še za moštvo Volvo. Tavano je leta 2004 osvojil italijansko prvenstvo Super Production z Alfo Romeo 147, lansko leto pa je tekmoval z AR 156 za zasebno moštvo Antonelli Sport.


To je vse lepo in prav, vendar smo vajeni gledati na dirkališčih borbo aktualnih avtomobilov, kar je v primeru Alfa Romeo ravno lepotica 159. Koncern Fiat zadnja leta namešča v svoje študije vse močnejše Ferrarijeve in Maseratijeve motorje. Se še spomnite Fiat Crome z V8 motorjem! Kaj pa Alfa Romeo 8C Competizion z V8 pogonskim agregatom, 430 konjskimi močmi ter pogon na zadnji kolesni par. Dirkalna različica 159-ke naj bi bila gnana ravno na zadnji kolesni par, kjer pa nastopi težava. Pravila v WTCC dovoljujejo pogon na tisti kolesni par, kakor je gnana tudi serijska različica. Glede na težo bi Italijanom bolje odgovarjalo, da bi bila 159 gnana na zadnji kolesni par kakor konkurenčni BMW. Pravila so jasna!

Preprosti sklep je, da se pri Alfi Romeo pripravljajo na vstop v serijo DTM. V nemškem prvenstvu turnih avtomobilov je Alfa Romeo leta 1993 z Nicola Larinijem na čelu zaprla usta celotni Nemčiji, ko je osvojila prvenstvo. To se lahko ponovi tudi v bližnji prihodnosti!