Po vseh poteh z novim Allroadom

Aktualno, Novosti

Novi Audi Q7 je za mnoge predrag ali prevelik terenec, zato je smiselno nadaljevati prodajo manjšega Allroada, ki je baziran na Audiju A6 Avantu. Tudi prodajne številke govorijo v njegov prid, koncept je bil že…

Novi Audi Q7 je za mnoge predrag ali prevelik terenec, zato je smiselno nadaljevati prodajo manjšega Allroada, ki je baziran na Audiju A6 Avantu. Tudi prodajne številke govorijo v njegov prid, koncept je bil že predstavljen v Detroitu, sedaj je v Ženevi na ogled že tudi serijska izvedenka. Na voljo bo s štirimi različnimi motorji…

Da je novi Allroad postavjen na osnovo Audija A6 Avant, nemci ne skrivajo. Osnovne poteze zato ostajajo precej enake, le da je Allroad precej višje postavljen na cestišće (od tal je oddaljen vse do 18,5 centimetrov) in s terenskim videzom, kamor spadajo odbijači in pragovi v nepobarvani plastiki ter aluminijasti spodnji deli odbijačev. V notranjosti je prostora za pet potnikov in če vzamemo podatek, da je Allroad dolgi skoraj pet metrov, lahko ugotovimo, da bodo vsi potniki sedeli in potovali na udoben ter moderen način. Udobje zagotavlja serijsko zračno vzmetenje. Slednje omogoča pet različnih nastavitev višin podvozja, in vsaka izmed njih ima svoje ime; Dynamic, Automatic, Comfort, Allroad in Lift.

Allroad bo na valjo z dvema dizelskima in dvema bencinskima motorjema. Dizla sta oba šestvaljna, dveh različnih prostornin. Manjši 2,7 litra velik dizel proizvede 180 konjskih moči (133 kW) in večji 3,0 litrski pogonski agregat zmore 233 konjskih moči oziroma 171 kW. Oba bencinska motorja sta precej velikih prostornin, prvi 3,2 litrski FSI motor zmore 255 konjskih moči (188 kW). Sledi mu osemvaljnik s prostornino 4,2 litra in močjo 350 konjskih moči oziroma 257 kW. Pogon je speljan na vsa štiri kolesa in se vez med motorjem ter kolesi je šestopenjski ročni menjalnik. Na voljo pa je tudi šeststopenjski samodejni menjalnik Tiptronic. Serijski je tudi ESP.

Koliko bo novi Allroad Quattro dejansko uspešen bomo kmalu videli, dejstvo je da bo osnovna različica stala najmanj 14 milijonov tolarjev.