Deset dni pred Bahrainom

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Velika nagrada Bahraina se vse hitreje bliža, moštva opravljajo še zadnja testiranja pred prvo dirko sezone. Namigovanj, kdo je najbolje opravil zimsko delo je vedno več in več. Ali bo Renault ostal na vrhu karavane…

Velika nagrada Bahraina se vse hitreje bliža, moštva opravljajo še zadnja testiranja pred prvo dirko sezone. Namigovanj, kdo je najbolje opravil zimsko delo je vedno več in več. Ali bo Renault ostal na vrhu karavane ali bo novo moštvo Super Aguri presenetilo? Vse to bomo lahko izvedeli šele 12. marca.

Moštvo Super Aguri, katere dirkalnike poganjajo Hondini motorji je te dni testiralo v Silverstonu (Velika Britanija) z obema dirkačema, Takuma Satom in Yuji Idenom. Slabo vreme jim je onemogočilo, da bi naredili več testnih kilometrov. Pri Aguriju so podpisali tudi pogodbo z bivšim Renaultovim testnim voznikom Franckom Montagnyem, ki pa ne bo v petek pred VN Bahraina nastopil na treningih, saj ima moštvo trenutno na voljo le dva dirkalnika SA05. Stezo so si delili s pravtako novim moštvom v karavani z Midland F1 team-om.

V Italiji na dirkališču Mugello je Ferrariju preprečilo optimalno testiranje slabo deževno ter megleno vreme. Felipe Massa in Michael Schumacher sta se na dvodnevnem testiranju naokoli vozila po stezi oba že z novim Ferrrarijem 248 F1. Schumacher se je vseh 47 krogov posvečal nastavitvam dirkalnika, predvsem aerodinamiki. Medtem se je Massa posvečal predvsem vzdržljivosti novega 248 F1 in prevozil 32 krogov.

1. Michael Schumacher, Ferrari (B), 1:22.623

2. Felipe Massa, Ferrari (B), 1:24.249

V Valenciji je med moštvi, ki so se podila po stezi dominiral Renault. Heikki Kovalainen je opravil 126 krogov in postavil najhitrejši čas. Le stotinko slabši čas je imel Anthony Davidson s Hondo. Kimi Raikkonen je z novim MP4-21 dosegel tretji najboljši čas na testiranjih in tako ubranil čast McLarna. Poleg Renaulta, Honde in McLarna sta se po stezi podila še voznika Williamsa, tudi slednja sta se posvečala in osredotočala predvsem na nove pnevmatike Bridgestone.

1. Heikki Kovalainen, Renault (Michelin), 1:10.436
2. Anthony Davidson, Honda (Michelin), 1:10.522
3. Kimi Raikkonen, McLaren (Michelin), 1:10.814
4. Pedro de la Rosa, McLaren (Michelin), 1:11.836
5. Nico Rosberg, Williams (Bridgestone), 1:11.268
6. Mark Webber, Williams (Bridgestone), 1:11.561

Prva dirka bo na sporedu 12. marca v Bahrainu, kjer bodo na 5,4 kilometra dolgi stezi prevozili 57 krogov in šele tedaj bomo videli delček tistega, kar nas čaka čez celo sezono, ki bo obsegala osemnajst dirk z zaključkom v Braziliji.


Sorodne vsebine