640 konjev!

Aktualno, Novosti

Pri Lamborghiniju so modificirali svoj paradni model Murcielaga. Dodali so mu oznako LP640, ki oznanja postavitev motorja vzdolžno zadaj (LP – longitudinale posteriore), številčni del oznake pa naznanja število konjev shranjenih v motorju. Na pogled…

Pri Lamborghiniju so modificirali svoj paradni model Murcielaga. Dodali so mu oznako LP640, ki oznanja postavitev motorja vzdolžno zadaj (LP – longitudinale posteriore), številčni del oznake pa naznanja število konjev shranjenih v motorju.

Na pogled izgleda LP640 kot, da bi starega Murcielaga v roke vzela kakšna nemška tuning delavnica. Na prvi pogled je veliko bolj agresivnejši, kar v končni fazi tudi je. Novi “body kit” obsega nove odbijače, ogledala, brisalce in še marsikaj. Bočne reže so sedaj veliko bolj izbočene. Zadaj vas ne čakata dva okrogla izpušna lonca, temveč en velik.

S povečanjem prostornine motorja na 6,5 litrov se je povečala tudi moč motorja na 640 konjskih moči. V12 uspe pridelati 660 Nm navora. Preko viskozne sklopke se pogon prenaša na vsa štiri kolesa, vendar ne pozabimo, da so vsi novodobni Lamborghiniji po zaslugi Audija gnani na vsa štiri kolesa. Menjalnik je ročni šeststopenjski, po želji in z doplačilom pa lahko dobite samodejnega. V samo 3,4 sekundah pospeši od 0 do 100 km/h, najvišja hitrost znaša okoli 340 km/h. Modifikacije sta bila deležna še podvozje in vzmetenje.

…in cena? Ne želite je izvedeti.


Sorodne vsebine