Veselo na brezpotja

Aktualno

Z modelom streetwise odslej pri angleški znamki ponujajo model 25 tudi z optiko športnega terenca. Kljub robustnemu videzu in nekoliko dvignjeni karoseriji je pogon še vedno speljan na prednji kolesni par, osnova je namreč ista…

Z modelom streetwise odslej pri angleški znamki ponujajo model 25 tudi z optiko športnega terenca. Kljub robustnemu videzu in nekoliko dvignjeni karoseriji je pogon še vedno speljan na prednji kolesni par, osnova je namreč ista kot pri navadni različici. Cene se pričnejo pri 16.000 evrih.

 

Njegov nekoliko grob in mišičast videz je po besedah roverjevih strategov novost v kompaktnem razredu. Streetwise bo na voljo s tremi ali s petimi vrati ter z dvema različnima motorjema in stopnjama opreme. Bencinske barve zastopa 1.4-litrski štirivaljnik, ki razvije 103 KM, dizelske pa turbodizel z neposrednim vbrizgom goriva in dvema litroma delovne prostornine. Motor zmore 101 KM, največji navor 240 Nm pa doseže pri 2.000 vrtljajih v minuti. Med serijsko opremo sodijo pri vseh različicah 16-palčna kolesa iz lahke litine in avtoradio s CD predvajalnikom. Spisek dodatne opreme je dolg, zato si kupci lahko opremijo avtomobil v skladu z lastnimi željami.